FÅR STØTTE FRA BYANTIKVAREN: Aksjonskomiteen mot helsekadelig støy og ødelegging av Lindebergs bomiljø, her fra 2019. Foto: Ørjan Brage
FÅR STØTTE FRA BYANTIKVAREN: Aksjonskomiteen mot helsekadelig støy og ødelegging av Lindebergs bomiljø, her fra 2019. Foto: Ørjan BrageBilde 1 av 1

Byantikvaren vil ha Lindeberg senter på gul liste

Byantikvaren har nå vurdert at Lindeberg senter har høy verneverdi, og har startet prosessen med å føre sentret opp på gul liste som bevaringsverdig.

Lindeberg senter er interessant for Byantikvaren fordi det er lite forandret siden byggingen, i motsetning til andre sentre.

Et privat detaljreguleringsforslag i tilknytning til Lindeberg senter har vært under behandling i snart ni år.

Forslaget har møtt kraftig motstand fra engasjerte lokale beboere og borettslag. Aksjonskomiteen mot helseskadelig støy og ødelegging av Lindebergs bomiljø uttrykker sterk støtte til dette nye initiativet fra Byantikvaren.

Lindeberg senter ble oppført av Selvaagbygg som nærsenter til den nye drabantbyen Lindeberg. Sentret ble byggemeldt i 1976. Det består av lave bygninger rundt et lite torg, samt en boligblokk. Det ene lavbygget har helsefunksjoner. T-banestasjonen er også innlemmet i bygningene til sentret.

Eieren av sentret, Eiendoms- og byfornyelsesetaten i Oslo kommune, fikk tre uker på å komme med innspill til prosessen med å føre Lindeberg senter opp på gul liste som bevaringsverdig. De tre ukene er snart omme.