Alna FrP og Vidar Solberg arrangerer debattmøte i Furuset Forum.
Alna FrP og Vidar Solberg arrangerer debattmøte i Furuset Forum. FOTO: Sindre Veum Apneseth

Debatt om helse og eldreomsorg

Byens helsetilbud og eldreomsorg er temaet når Frp inviterer til valgdebatt I Furuset Forum. 

«Hva er en god eldreomsorg, og hva er verdig og aktiv alderdom?» og «Hva er best for brukeren – et helsevesen kun drevet av offentlige aktører, eller bør private slippe mer til?».

Disse to spørsmålene blir gjenstand for debatt på valgmøtet Alna Frp arrangerer i Furuset Forum torsdag klokka 18.

– Lokalt i Alna bydel har vi blitt berørt av saken om Lilly, som vi ble kjent med i NRK Brennpunkts dokumentar «Omsorg bak lukkede dører», der det ble avdekket kritikkverdige forhold i eldreomsorgen. I Alna medførte dette en rekke tiltak. Men Alna Frp stiller spørsmål ved om det er gjort nok for å sikre de eldre en verdig, aktiv og god alderdom, sier Vidar Solberg i Alna Frp.

– Vi tror at mange synes det er uforsvarlig at de eldre går sultne og underernærte i en by som Oslo, i et land som Norge, særlig når de rødgrønne har brukt hundrevis av millioner på å fjerne private sykehjem i Oslo – penger som kunne kommet godt med for nettopp å sikre en verdig og aktiv alderdom. Her ser vi en uforståelig prioritering på venstresiden, sier Solberg, og peker på at Helsedirektoratet i 2021 konstaterte at 60 prosent av de eldre ved Oslos sykehjem er underernærte.

To bolker 

Møtet vil deles i to. Første del innledes av administrerende direktør Anita Tunold i Aleris Helse, og debatten her vil dreie seg rundt spørsmålet «Hva er best for brukeren – et helsevesen kun drevet av offentlige aktører, eller bør private slippe mer til?».

Del to vil innledes av 1. nestleder i Pensjonistforbundet i Oslo, Berly Lund Grønning, og vil dreie seg rundt spørsmålet «Hva er en god eldreomsorg, og hva er verdig og aktiv alderdom?».

Berly Lund Grønning vil også presentere en liste med konkrete ønsker som Pensjonistforbundet har for Oslo-politikken.

De fire som skal få bryne seg på argumenter og politikk er Bård Hoksrud (Frp), Frode Nicolaisen (Høyre), Henrik Dahl Jacobsen (Arbeiderpartiet) og Sunniva M. Bratsberg (SV)

– Hvem bør kjenne sin besøkelsestid og legge torsdagen til Forum?

– Nei, det er de som er opptatt av eldrepolitikken i Oslo. Det er et komplisert felt, og mange har sikkert også spørsmål om hvordan partiene prioriterer. Derfor tar vi naturligvis også imot spørsmål fra salen.