FERSKE NORGESMESTERE: Liam (t. v.) og Emil er strålende fornøyde etter at de sikret seg gullet i U15-klassen i NM for junior. Foto: John Walstad
FERSKE NORGESMESTERE: Liam (t. v.) og Emil er strålende fornøyde etter at de sikret seg gullet i U15-klassen i NM for junior. Foto: John Walstad FOTO: Rolf E. WulffBilde 1 av 5
FERSKE NORGESMESTERE: Liam (t. v.) og Emil er strålende fornøyde etter at de sikret seg gullet i U15-klassen i NM for junior. Foto: John Walstad
FERSKE NORGESMESTERE: Liam (t. v.) og Emil er strålende fornøyde etter at de sikret seg gullet i U15-klassen i NM for junior. Foto: John Walstad FOTO: Rolf E. WulffBilde 2 av 5
FLOTT BANE: Gratulantene stod i kø da gullet ble sikret på Koll Arena på Kringsjå. Et lignende anlegg som dette håper Stovner SK nå å få til der hvor Rommen grus ligger i dag. Foto: John Walstad
FLOTT BANE: Gratulantene stod i kø da gullet ble sikret på Koll Arena på Kringsjå. Et lignende anlegg som dette håper Stovner SK nå å få til der hvor Rommen grus ligger i dag. Foto: John Walstad FOTO: Rolf E. WulffBilde 3 av 5
OPPVARMENDE POSERING: Humøret var på topp da Liam og Emil varmet opp før kvartfinalen - det ble ikke dårligere etter at de endte opp med gull til slutt i årets junior NM.
OPPVARMENDE POSERING: Humøret var på topp da Liam og Emil varmet opp før kvartfinalen - det ble ikke dårligere etter at de endte opp med gull til slutt i årets junior NM. FOTO: Rolf E. WulffBilde 4 av 5
GOD TEKNIKK: Liam Karlsen (14) (t. h.) fra Stovner SK Sandvolleyball og Emil Foss Torsæter (14) i aksjon under kvartfinalen i U15-klassen i årets NM for juniorer. De gikk helt til topps til slutt.
GOD TEKNIKK: Liam Karlsen (14) (t. h.) fra Stovner SK Sandvolleyball og Emil Foss Torsæter (14) i aksjon under kvartfinalen i U15-klassen i årets NM for juniorer. De gikk helt til topps til slutt. FOTO: Rolf E. WulffBilde 5 av 5

Det endte med gull

Paret Liam Karlsen (14) fra Stovner SK Sandvolleyball og Emil Foss Torsæter (14) fra IL Jardar gikk helt til topps i U15- klassen under årets junior NM i sandvolleyball.

Finalen fant sted på Koll sandvolleyballarena på Kringsjå og det ble en spennende og tett kamp som Liam og Emil vant med 2-1 i sett.

– Vi hadde store forhåpninger til gutta allerede før mesterskapet, sier leder i volleyballgruppa, John Walstad.
Liam er et av flere talenter på gang i det forholdsvis nye sandvolleyballmiljøet i Stovner SK. En gren som har stått på klubbens program kun i fire år. Men det jobbes målrettet med en visjon om at bredde og kvantitet med mye trening og et godt felleskap vil fostre gode spillere på sikt. Det er Liam allerede et godt eksempel på.

At det er to spillere fra forskjellige klubber som spiller sammen i et mesterskap er helt vanlig.
– Når du treffer en spiller på samme nivå, og man finner kjemien sammen, er det helt naturlig innen sandvolleyball, slo Liam fast da vi traff ham og medspiller Emil rett før kvartfinalen.

Hevet seg

En kvartfinale de selv mente de hadde store muligheter for å vinne.
– De er nå så gode at jeg er helt sikker på at de tar seg til semifinalen, hvisket John undertegnede i øret – og han fikk helt rett!
I en semifinale og finale er det naturligvis tøffere motstand. Men Liam og Emil viste at de har hevet seg betraktelig denne sesongen – og det såpass at de feide all motstand til side gjennom hele mesterskapet og endte opp som junior-norgesmestere. Det eneste de ikke klarte var å bli mestere før fredagens papirutgave, hvor vi har en reportasje fra årets mesterskap, gikk i trykken. Men guttas kvartfinale kom med – og nå kan vi bruke vår nettside til å proklamere at det endte med GULL!

En tumleplass
Det ble stor mottakelse og seiersfest ved sandvolleybanen foran Stovner senter til ære for Liam og Emil.
– Dette er så stort, smiler John Walstad.
– Vi er glade på guttas vegne. Men det gledeligste er at det arbeidet vi legger ned med sandvolleyballen allerede begynner å gi resultater. Dette er bare begynnelsen, mener han.
Det er også håp om at Stovner SK om ikke altfor lenge vil få på plass en egen sandvolleyballarena der hvor Rommen grusbane ligger i dag. En tumleplass for sandvolleyball på lik linje med Koll arena hvor årets juniormesterskap går av stabelen. Ellers har Stovner SK bemerket seg ved å ha 21 lag med 42 spillere (seks gjestespillere) under årets junior NM.

En stor tropp som har levert jevnt gode resultater. Fra å ende opp godt ned på resultatlistene de første årene, har lagene i år begynt med hederlige plasseringer midt på listene og med flere som har nådd A-sluttspillet.
– Det viser at breddetenkning gir resultater etter hvert og at dette er veien å gå for også å skape virkelige talenter på sikt – hvilket Liam, sammen med Emil, allerede har vist, konstaterer John Walstad.