Apalløkka skole. Foto:
Apalløkka skole. Foto:Bilde 1 av 1

Elevene tilbake på Apalløkka

Fra mandag morgen får elever og lærere igjen være fysisk på skolen etter at smitteutbruddet ble slått ned.

Apalløkka stengte 25. november etter at flere elever og ansatte ble bekreftet som smittet. Bydelsoverlegen valgte å stenge skolen og all aktivitet ble flyttet på nett. Onsdag meldte skolens ledelse om at skolen får gjenåpne fra og med 7. desember.

– Vi takker alle for at alle har tatt dette veldig seriøst. Smitten kom veldig raskt, og vi understreker nok en gang at elevene som fikk påvist smitte faktisk var i karantene da de fikk sine prøvesvar. Mange ansatte har også blitt smittet, og de fleste er nå i full gang igjen, skriver skolens ledelse i et brev til elever og foresatte.

Skolen vil som resten av byens ungdomsskoler operere på rødt nivå når de er tilbake. For elevene på Apalløkka skole vil de ha fire dager med halv dag på skolen, og en dag i uka med hele dagen på skolen. Matte, musikk og mat og helse prioriteres for undervisning på skolen. Kroppsøving og språkfag/fordypning holdes kun hjemme.

Avslutningsvis i brevet til elevene skriver ledelsen følgende:

– Og nå må vi være glade for at vi kan komme tilbake til en litt mer normal hverdag! Smittevernreglene MÅ følges, ingen vil være i karantene eller isolasjon igjen. Vi kommer til å følge ekstra nøye med på dette, og la oss slippe å kjefte på dere kjære elever. Det skal ikke være noen form for fysisk kontakt, lov oss det!