LÆR DEG Å SMØMME PÅ TV: Utgangspunktet for tv-serien er å sette fokus på det som er så viktig, men som mange ikke kan: Å svømme. Foto: FOTO: FATCAMERA / GETTY IMAGES
LÆR DEG Å SMØMME PÅ TV: Utgangspunktet for tv-serien er å sette fokus på det som er så viktig, men som mange ikke kan: Å svømme. Foto: FOTO: FATCAMERA / GETTY IMAGESBilde 1 av 1

NRK søker groruddøler til tv-serie:

Etterlyser familie som ikke kan svømme

Er du mellom ni og 11 år og har flere i din familie som ikke har lært seg å svømme ennå? Da ønsker NRK å komme i kontakt med dere.

– Vi skal lage en varm og familievennlig dokumentarserie om et modig og utadvendt barn mellom ni og 11 år. Han eller hun kan godt være svømmedyktig, men trenger ikke å kunne svømme.

– I familien rundt må det være en del personer som ønsker å lære seg å svømme, og som tenker at dette kunne være en spennende og gylden mulighet for nettopp det, sier castingansvarlig Sigrun Landmark i NRK til Akers Avis Groruddalen.

Fokus på svømming

Omtrent halvparten av Norges 10-åringer er ikke svømmedyktige, og det ønsker NRK å gjøre noe med. I 2021 setter de et stort fokus på dette temaet, og i den forbindelse jobber de med en serie, med Noman Mubashir som programleder, hvor en storfamilie skal få muligheten til å lære seg å svømme.

– Vi ser etter familier med mangfold av alle slag. Det kan for eksempel være en hel storfamilie med flere generasjoner med søsken, foreldre, besteforeldre, tanter, onkler og søskenbarn som får bli med på et lærerikt opplegg både i vann og i båt. Målet er at man lærer seg å bli trygg i og ved vann, både i basseng inne og i sjøen ute, og at alle lærer seg å svømme, sier Landmark.

Ta kontakt

I serien skal barnet være hovedpersonen. Både barnet og familien vil bli fulgt gjennom en periode på 3-4 måneder. Mest i svømmehallen, men også andre steder som for eksempel i hjemmet og på jobben.

Høres dette ut som en spennende og morsom utfordring? Da kan du melde deg på via NRKs hjemmesider eller ta kontakt med castingansvarlig Landmark på sigrun.landmark@nrk.no eller på telefon 411 77 631 for en uforpliktende prat og mer informasjon.