GOD STEMNING: – Nå må vi passe oss så ikke ryktene begynner å gå, ler Knut Gundersen og får seg en klem av bydelsdirektør Bovild Tjønn. Han flyttet nylig inn i Bydel Bjerkes Årvoll omsorgssenter og stortrives. Foto:
GOD STEMNING: – Nå må vi passe oss så ikke ryktene begynner å gå, ler Knut Gundersen og får seg en klem av bydelsdirektør Bovild Tjønn. Han flyttet nylig inn i Bydel Bjerkes Årvoll omsorgssenter og stortrives. Foto:Bilde 1 av 3
FOTBALLPRAT: På verandaen går praten mellom far Knut og sønn Tore. Ofte om fotball. Foto:
FOTBALLPRAT: På verandaen går praten mellom far Knut og sønn Tore. Ofte om fotball. Foto:Bilde 2 av 3
STOLT: Hilde Evensen Selstø, seksjonssjef for Årvoll omsorgssenter. Foto:
STOLT: Hilde Evensen Selstø, seksjonssjef for Årvoll omsorgssenter. Foto:Bilde 3 av 3

– Fineste tilbudet til eldre i Oslo

Far og sønn Gundersen er full av lovord for tilbudet på Bydel Bjerkes nye storstue, Årvoll omsorgssenter.

– Ja, dette må være noe av det fineste som er lagd for eldre i denne byen, sier sønn Tore Gundersen.

Han står her i det som er den nye stuen til sin far, Knut. For sistnevnte flyttet nylig hit fra den 220 kvadratmeter store eneboligen på Risløkka, til fordel for et liv på under 50 her på det splitter nye omsorgssenteret.
– Ja, det er virkelig til fordel for meg å kunne bo her. Det var blitt for stort og uhåndterlig med huset, sier Knut Gundersen.

Nært og fint

Sønnen Tore forteller at de hadde flere runder på hvor mye mindre det kom til å være før han flyttet inn.
– Jeg ble rett og slett positivt overrasket, så smått er det jo ikke. Dessuten er fordelene med at det er mindre så mange, mener far Knut.

Her på Årvoll omsorgssenter leier han leilighet, etter hvert i naboskap med om lag 80 andre med behov for hjemmetjenester. Et femtitalls kontrakter er allerede underskrevet. Deler av bemanningsbasen til hjemmetjenesten Bydel Bjerke er stasjonert i bygget.
– Her har jeg alt jeg trenger rett rundt meg. Til og med folk om jeg skulle trenge hjelp.

Oppleves tryggere

Som en av de første som har flyttet inn her, har Knut i dag fått besøk av bydelsdirektør Bovild Tjønn. Hun har tatt initiativ til en guidet tur i storsatsingen for å få høre hvordan de nye beboerne har det.
– Som plommen i egget, sier Knut, og en oppriktig glad bydelsdirektør spør om hun kan ta seg en klem.
Det kan hun. Gladelig. Den blir lang, munter og god.
–Nå må vi bare være forsiktige så ikke ryktene begynner å gå, sier Knut og ler.

Sønn Tore sier at det oppleves så mye tryggere at faren er her med folk rundt seg, enn i det store huset alene.
– En slik løsning er god for hele familien, ikke bare den som flytter inn. Både jeg og min søster bor et stykke unna, og etter at far hadde et illebefinnende i fjor, og mor flyttet på sykehjem, har vi gått med en konstant uro for at ting kan skje. Den uroen vil man nok alltid ha for sine foreldre når de blir gamle, men nå vet jeg at han har folk rundt seg, så det blir på en helt annen måte.

Masse aktivitet

Ute på verandaen diskuterer far og sønn gjerne fotball. I dag er det ikke fritt for at de koser seg med den dårlige seriestarten til Rosenborg. Kanskje blir det fotball på storskjerm nede i kafeen i første etasje etter hvert?
– Ja, kanskje det, sier seksjonssjef for omsorgssenteret, Hilde Evensen Selstø.

Hun forteller om et levende senter med planer om masse aktivitet. Noe av det er allerede i gang.
– Vi ser for oss å være et nærmiljøsenter, for beboerne ja, men også for området rundt. Vi har på gang flere samarbeidsprosjekter med frivillige, og tar gjerne i mot andre som ønsker å bidra med aktivitet.
Kafeen «En glad gutt» er allerede åpnet. Den er for alle, ikke bare beboerne i omsorgssenteret
– Vi ønsker at huset skal bli et åpent, trygt tilbud som er tilgjengelig og inkluderende. Der generasjoner gjerne kan møtes. En møteplass for aktivitet og sosialt samvær, sier Selstø.