gaza3
FOTO: PicasaBilde 1 av 5
BANNERMARKERING: Flere oppmøtte hadde med seg banner og plakater med klart budskap.
BANNERMARKERING: Flere oppmøtte hadde med seg banner og plakater med klart budskap.Bilde 2 av 5
FLAGGENE VAIET: Palestinske flagg vaiet i vinden.
FLAGGENE VAIET: Palestinske flagg vaiet i vinden. FOTO: PicasaBilde 3 av 5
gaza4
FOTO: PicasaBilde 4 av 5
gaza1
FOTO: PicasaBilde 5 av 5

Furuset tente lys for Gaza

Det er ikke alltid like enkelt å komme seg ned til markeringer foran Stortinget. Det ville Rødt Alna gjøre noe med da de inviterte lokalbefolkningen på Furuset til Gaza-markering fredag 22. mars.

– Alt av demonstrasjoner har foregått nede i byen. Vi ønsket å ha et lokalt initiativ for dem som ikke kommer seg ned dit, sier Henning Jensen, leder i Rødt Alna.

De var en av arrangørene for arrangementet, der også politikerkollegaer fra Venstre, AUF, MDG, SV og Arbeiderpartiet deltok.

300 personer møtte opp til lysmarkering for Gaza på Furuset senter fredag 22. mars. 15 organisasjoner med tilknytning til Bydel Alna var medarrangører. Mari Morken som leder bydelsutvalget i Alna var første appellant, etterfulgt av blant andre Rødt Alna, Fagforbundet og den lokale moskeen.

– Det kom en masse folk som støtter Gaza og som syntes det var bra å ha en markering der de bor, sier konferansier Monika Ustad fra Rødt Alna.

Hun oppfordrer andre lokalmiljøer til å arrangere støttemarkeringer for Gaza.

– Jeg har vært på mange av de store Gaza-demonstrasjonene i sentrum. De er viktige. Men ikke alle drar til byen for å gå i demo, det bør finnes muligheter for å vise solidaritet der man bor også, poengterer Ustad.

Stor støtte i lokalbefolkningen

Ikke nok med at rundt 300 personer tok turen for å tenne lys for befolkningen i Gaza. For Henning Jensen ble det en påminnelse dagen etter.

– Jeg skulle tilbake på Furuset dagen etter for å rydde litt. Det ville ikke lokalbefolkningen ha noe av, sier han og ler.

– Så da endte jeg opp med å la det stå og kjøpe noen flere lys som jeg kunne fylle opp med.

Jensen håper at suksessen fra Furuset inspirerer andre områder til å ha sine egne, mindre støttemarkeringer.

– Om man ikke bor i storbyene, så er det vanskelig å få vist sin solidaritet skikkelig. Da må vi prøve å få det til i andre bydeler og kommuner, sier han.