NOK ER NOK: Steinar Saghaug kom onsdag med kraftig kritikk av eget parti, som han mener at nedprioriterer og ikke bruker eldre medlemmer av partiet, selv om de gjerne vil bidra.
NOK ER NOK: Steinar Saghaug kom onsdag med kraftig kritikk av eget parti, som han mener at nedprioriterer og ikke bruker eldre medlemmer av partiet, selv om de gjerne vil bidra.Bilde 1 av 1

Fyrer løs mot ledelsen: «Jeg har nå bestemt meg for å si NEI til alle verv i Oslo Arbeiderparti»

Steinar Saghaug kommer med kraftig kritikk av eget parti på Facebook onsdag formiddag. Han opplever at han og andre eldre i partiet, som gjerne ønsker å bidra, blir ignorert av ledelsen i Oslo Arbeiderparti.

Opplevelsen av at eldre i Oslo Arbeiderparti ikke tas med som ressurser, er noe Saghaug har sett og forsøkt å ta opp i nesten 25 år.

– Dette samsvarer helt med det jeg har opplevd de siste 25 årene i Oslo Arbeiderparti – jeg i likhet med mange eldre partimedlemmer er for gammel til å benyttes til aktivt arbeid for Oslo Arbeiderparti, sukker han.

«For en stund siden fikk jeg spørsmål fra et medlem i Partistyret i Oslo Arbeiderparti – pluss partilaget mitt – om å delta i en gruppe om NATUR og svarte JA til det! Jeg følte at jeg var kvalifisert for en slik oppgave innenfor dette fagområdet!
Jeg så at gruppa var nedsatt, men Partistyret har ikke ønsket å ha meg med i gruppa! Dette samsvarer helt med det jeg har opplevd de siste 25 årene i Oslo Arbeiderparti.
Det er ikke den manglende oppnevning i et slikt utvalg som gjør at jeg reagerer så sterkt. Det kan jeg fint leve med. Men det er den bevisste og systematiske utestengelsen av eldre partivenner som skjer spesielt i Oslo Arbeiderparti – disse eldre men oppegående personene ville vært et verdifullt tilskudd til partiets virksomhet.»

Steinar Saghaug sier til Akers Avis Groruddalen nå at han vil slutte å møte i Representantskapet i Oslo Arbeiderparti, et verv han har hatt sammenhengende i 55 år. I tillegg vil han ikke takke ja til noen nye verv i sentralledelsen.

– Jeg kommer til å fortsette i Hellerud Arbeiderpartilag og i Alna Arbeiderparti og melder meg ikke ut av partiet, av hensyn til de jeg vet at står på for partiet og ikke minst velgerne våre, sier han.

Avisa har vært i kontakt med leder i Oslo Arbeiderparti, Frode Jacobsen, som henviser til partisekretær Øyvind Slåke.

Øyvind Slåke skriver i en e-post til avisa at de har følgende kommentar til Steinar Saghaugs innlegg:

«Oslo Arbeiderparti har flere hundre tillitsvalgte i partilag, råd og utvalg. Her er mange seniorer med. I bystyret er vårt eldste medlem 85 år. I styret i Oslo Arbeiderparti har vi seniorer. Og i programkomiteen for nytt bystyreprogram hadde vi flere seniorer. For å nevne noen eksempler. Jeg er derfor ikke enig i Steinar Saghaugs beskrivelse av at eldre partimedlemmer ikke brukes. Når vi setter ned utvalg og komiteer er vi opptatt av mangfold og ha en sammensetting som gjenspeiler bredden i partiet, inkludert alderssammensetting. Det syns jeg vi klarer godt i de fleste sammenhenger.»

Akers Avis Groruddalen kommer tilbake med mer