GÅR AV: Inga Marte Thorkildsen (SV) trekker seg fra byrådet med umiddelbar virkning. Foto: Arkiv
GÅR AV: Inga Marte Thorkildsen (SV) trekker seg fra byrådet med umiddelbar virkning. Foto: ArkivBilde 1 av 1

Inga Marte Thorkildsen (SV):

Går av med umiddelbar virkning

Byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen trer av med umiddelbar virkning. Hun erstattes av Sunniva Holmås Eidsvoll (SV).

I en pressemelding tirsdag klokka 10.00 kom beskjeden. Thorkildsen går ut av byrådet med umiddelbar virkning. Inn kommer Sunniva Holmås Eidsvoll.

– Thorkildsen har vært en sentral del av det rødgrønne byrådet siden starten, og har lagt ned en enorm innsats for barn og unge i Oslo. Hun har forvaltet en offensiv satsing på skolen og de ansatte og kvalitet i barnehagene. Jeg vil særlig takke henne for viktig og godt lederskap gjennom koronapandemien, sier byrådsleder Raymond Johansen i pressemeldingen.

Det opplyses ikke hvorfor hun går av i pressemeldingen, men på Facebook utdyper Thorkildsen om beslutningen:

– At hun overtar nå, er fordi vi var enige om å sette en fot i bakken etter valget. Når jeg er klar på at jeg uansett ikke skal være med veldig mye lenger, mens hun vil det, var dette et bra tidspunkt å foreta endring på.

Hun takker SV, kollegene i byrådet og Raymond Johansen for deres tillit.

– Nå skal jeg rett og slett ta en time-out, tenke meg om og vurdere hva jeg vil videre. Så kjenner jeg meg sjøl såpass godt at jeg veit at jeg temmelig snart får lyst til å bruke alt engasjementet mitt på noe annet viktig, skriver Thorkildsen avslutningsvis.

– Riktig å gå av nå

Bjørn Revli (FNB) er tydelig på at dette var en riktig beslutning av Inga Marte Thorkildsen.

– Vi ser at det har vært problemer i Utdanningsetaten de siste to årene, som hun ikke har tatt tilstrekkelig tak i. Spesielt da varslingssaken på Ammerud og voldstilfellene som har skjedd i skolene. Når en byråd ikke klarer å ta tak i disse problemstillingene godt nok, er det riktig å gå av nå, sier Revli.

Han håper at Holmås Eidsvoll vil ta tak for å rydde opp i problemene i etaten når hun nå kommer inn.

– Det er mye å tak tak i. Da trenger vi en byråd som tar tak i situasjonene skikkelig og får ryddet opp, og ikke bare feier det under teppet, sier Revli avslutningsvis.