SNART KLART: Årvoll omsorgssenter skal stå klart på nyåret. Nå søker Bydel Bjerke drivere til en åpen kafé i første etasje i bygget (til venstre på bildet). – Mulighetene er mange, det er bare å ta kontakt! Foto:
SNART KLART: Årvoll omsorgssenter skal stå klart på nyåret. Nå søker Bydel Bjerke drivere til en åpen kafé i første etasje i bygget (til venstre på bildet). – Mulighetene er mange, det er bare å ta kontakt! Foto:Bilde 1 av 2
SER BRA UT: Seksjonsleder Marit Hoff (f.v.), direktør for Helse og mestring i bydelen, Mary Anne Johannessen, og seksjonssjef for Omsorg, Hilde Selstø, er fornøyd med framdriften. Foto:
SER BRA UT: Seksjonsleder Marit Hoff (f.v.), direktør for Helse og mestring i bydelen, Mary Anne Johannessen, og seksjonssjef for Omsorg, Hilde Selstø, er fornøyd med framdriften. Foto:Bilde 2 av 2

Årvoll omsorgssenter

Her blir det liv

Årvoll omsorgssenter står snart klart.
– Vi ønsker et tett samarbeid med nærmiljøet og søker nå etter en driver til en kafé som skal tilby mat og aktiviteter for alle.

Det sier seksjonssjef for Omsorg+ i Bydel Bjerke, Hilde Selstø.
– Vi ser for oss en møteplass hvor beboere og deres besøk-ende kan spise og kose seg, side om side med folk i nabolaget og familier som kanskje har ungene i barnehager eller på skole i nærheten, sier Selstø.

Søker etter driver

Den gamle trygdeboligen i Øyvinds vei 2 er historie. Et nytt, moderne bygg har reist seg på tomta. 80 leiligheter med plass til 92 beboere i et Omsorg+tilbud. Dette er omsorgsboliger som er godt tilrettelagt for eldre over 67 år.

– Kafeen vil være selve møteplassen, sier prosjektleder Lars Bjørnstad, om lokalet som ligger i 1. etasje med glassfasader ut mot nærmiljøet.

– Vi søker etter en privat driver som kan utvikle et attraktivt tilbud. Kafeen skal tilby frokost, lunsj, middag og kvelds – hele uken igjennom. For beboerne, ja, men også for andre, sier prosjektlederen.

SER BRA UT: Seksjonsleder Marit Hoff (f.v.), direktør for Helse og mestring i bydelen, Mary Anne Johannessen, og seksjonssjef for Omsorg, Hilde Selstø, er fornøyd med framdriften.

SER BRA UT: Seksjonsleder Marit Hoff (f.v.), direktør for Helse og mestring i bydelen, Mary Anne Johannessen, og seksjonssjef for Omsorg, Hilde Selstø, er fornøyd med framdriften.

Vil ha innspill

Bjørnstad og Selstø vil gjerne ha innspill fra alle som mener de har gode ideer til alt fra hva som bør stå på menyen, til aktiviteter.

– Ja, fra beboere, nærmiljø og frivillige organisasjoner. Hvordan kan dere bidra til å skape denne møteplassen? Hva skal til for at den kan bli nettopp en inkluderende og god møteplass?

– Det kan være gjennom foredrag, dans, konserter eller quiz. Det er også muligheter for å ha egne møter i lokalene. Kafeen har plass til om lag hundre gjester, har projektor og lerret for visning av film eller presentasjoner, og en liten scene med et enkelt lydanlegg. Nå er tiden her for å komme med innspill.

Rom for aktivitet

Det bygges også et aktivitetssenter i 1. etasje. Her er det treningsrom, aktivitetsrom, kjøkken og møterom.
– Også disse rommene vil være tilgjengelig for bydelens innbyggere, organisasjoner og grupper, forteller Bjørnstad.

– Så er du en tidligere gymlærer som vil starte din egen trimgruppe, er det bare å ta kontakt, sier Selstø.

Årvoll omsorgssenter

• 80 leiligheter for 92 beboere i Øivinds vei 2 på Årvoll
• Et omsorgstilbud fra Bydel Bjerke tilrettelagt for folk over 67 år
• De som trenger helsehjelp, får det fra bydelens hjemmetjenester
• Beboerne leier leilighetene, senteret har resepsjon og er døgnbemannet
• Står ferdig i februar/mars, med innflytting vår/sommer 2019
• Det er stor interesse for leilighetene, som tildeles fortløpende
• Ønsker du å søke om leilighet, finner du mer informasjon og søknadsskjema på Oslo kommunes nettsider www.oslo.kommune.no eller du kan kontakte bydelen på telefon 23 43 99 00.

Ta kontakt

Send innspill til kafeenO2@bbj.oslo.kommune.no eller ring
telefon 23 43 99 00.

Dialogmøte

Bydelen inviterer også til workshop på Årvoll gård, 30.10. kl. 13.15-15.45.
Gi tilbakemelding om deltakelse innen mandag 29.10: lars.eivind.bjornstad@bbj.oslo.kommune.no.

Bydel Bjerke søker kafédriver

Årvoll omsorgssenter skal ha en kafé som er åpen for alle.

Den skal tilby mat, kultur og aktiviteter, og være en god møteplass for beboere og folk i nabolaget. Kafeen skal være åpen alle dager, året igjennom.

Bydelen søker etter driver av kafeen og arrangerer dialogmøte torsdag 1. november kl. 12.30 i Ulvenveien 80, 0580 Oslo.

Nærmere informasjon på www.doffin.no

For informasjon og spørsmål, send e-post til kafeenO2@bbj.oslo.kommune.no eller ta kontakt med seksjonssjef Hilde Selstø eller prosjektleder Lars Bjørnstad på telefon 23 43 99 00.