Rammstein samlet 60.000 publikummere på Bjerkebanen sommeren 2022. Nå kan det bli mer av dette - hvis byrådet får det som det vil.
Rammstein samlet 60.000 publikummere på Bjerkebanen sommeren 2022. Nå kan det bli mer av dette - hvis byrådet får det som det vil. FOTO: Arne Eriksen

Byrådet ønsker at superstjernene får spille på en ny storskala konsertarena her i Groruddalen fremover

Oslo mangler en storskala konsertarena og går dermed glipp av mange av de største artistene når de legger ut på Europaturné. Det har man ønsket å gjøre noe med. Nå har byrådet landet på hvor de vil legge til rette for superstjernene fremover.

Sommeren 2022 fyltes Bjerkebanen med 60.000 ivrige rockefans da tyske Rammstein inviterte til fest. I etterkant har ledelsen ved Bjerkebanen gått ut offentlig og sagt «ja takk, mer!» De har blitt hørt.

Marit Vea (V), byråd for miljø og samferdsel, bekrefter at byrådet går inn for å bygge opp Bjerke travbane til landets største konsertarena. Fra før av har tilgangen til kollektivtransport i området blitt trukket fram som ett av hovedargumentene for å ha flere konserter på Bjerke.

SATSER PÅ KONSERTARENA: Om byrådet får viljen sin, kan det bli jevnlige konserter på Bjerke travbane i fremtiden.

I dag har de største artistene i hovedsak benyttet seg av Telenor Arena på Fornebu, men den er vesentlig mindre enn de største stadionene i andre land. Telenor Arena har kapasitet til 25.000 tilskuere. Til sammenligning har Friends Arena i Stockholm plass til 65.000 tilskuere.

Når Bjerke travbane rustes opp til å bli konsertarena, vil kapasiteten være på samme nivå som flere av de største arenaene i Europa.