SIKTER HØYT: Zeena Beale, prosjektleder (f.v.), Habib Tahir, leder for aktivitets- og kulturenheten, Arelí Moe Urtubia, nestleder i bydelsutvalget,
Anders Røberg-Larsen, leder i bydelsutvalget, Ayub Tughra, bydelsdirektør og Jarle Dukic Sandven, avdelingsdirektør for oppvekst og nærmiljø, er det fullt i gang med å legge planene for årets «Groruduka».
SIKTER HØYT: Zeena Beale, prosjektleder (f.v.), Habib Tahir, leder for aktivitets- og kulturenheten, Arelí Moe Urtubia, nestleder i bydelsutvalget, Anders Røberg-Larsen, leder i bydelsutvalget, Ayub Tughra, bydelsdirektør og Jarle Dukic Sandven, avdelingsdirektør for oppvekst og nærmiljø, er det fullt i gang med å legge planene for årets «Groruduka». FOTO: Patrick Pascual Sognlien Bilde 1 av 2
NÅ LEGGES PLANENE: Også denne sommeren skal bydel Grorud fylles med spennende seminarer og debatter, og så klart mye kultur. Kanskje blir det utekino. Det planlegges i disse dager.
NÅ LEGGES PLANENE: Også denne sommeren skal bydel Grorud fylles med spennende seminarer og debatter, og så klart mye kultur. Kanskje blir det utekino. Det planlegges i disse dager. FOTO: Patrick Pascual SognlienBilde 2 av 2

Høye ambisjoner for Groruduka: – Vi er sultne på mer liv og høylytte debatter

I disse dager legges kabalen for den tredje utgaven av Groruduka. Når startskuddet går i juni, er målet at det skal høres også utenfor bydelens grenser. 

– Ønsket er å få større oppmerksomhet over selve «uka» og arrangementene. Vi prøver nå å tenke ut interessante personer og temaer vi kan ha, sier Anders Røberg-Larsen, leder i Grorud bydelsutvalg.

Alt fra utekino til kongelig besøk var med på å fylle ordskyen da rådet for Groruduka samlet seg på Ammerud aktivitetshus tidligere denne uka. 

– Det første året var en stor suksess. Dette ønsker vi å bygge videre på og videreutvikle, sier bydelsdirektør Ayub Tughra. 

Akkurat nå er de i startgropa av planleggingen, men det skal ikke stå på ambisjonsnivået. 

Skal belyse forskjeller 

Groruduka er en kultur- og samfunnsfestival i bydel Grorud. I år går den av stabelen 7.-16. juni. Nok en gang kan organisasjoner, politiske partier, frivilligheten, lag og foreninger presentere seg selv og sitt arbeid for resten av bydelen og omegn. 

I løpe av denne «uka» vil også Romsås kulturhus åpne dørene. 

Tanken bak festivalen er å vise fram mangfoldet av kulturelle tilbud som finnes i bydelen. Samtidig skal det være rom for å sette ulike temaer som angår befolkningen på dagsorden. 

– Vi ønsker å løfte fram alt det positive som skjer her, men også belyse sosiale forskjeller som sysselsetting, deltakelse i barnehage, barnefattigdom og videregående skoler. Det er mange utfordringer å ta tak i, det er ikke der problemet ligger, sier Jarle Dukic Sandven, avdelingsdirektør for oppvekst og nærmiljø i bydel Grorud. 

NÅ LEGGES PLANENE: Også denne sommeren skal bydel Grorud fylles med spennende seminarer og debatter, og så klart mye kultur. Kanskje blir det utekino. Det planlegges i disse dager. FOTO: Patrick Pascual Sognlien

Sprer seg utover bydelen 

Å sette Grorud på kartet har hele veien vært fokuset. 

– Vi har jo litt hårete ambisjoner om å bli en variant av Arendalsuka. Og da med fokus på kultur, samfunn og alt som rører seg i bydelen, samtidig som man løfter interessante debatter som trekker til seg mennesker også utenfor egen bydel, sier Røberg-Larsen. 

I år skal «hele» bydelen bli nedslagfelt for det de selv vil beskrive som sommerens store happening. 

– Vi ønsker å spre arrangementene til enda flere steder i bydelen, sier Arelí Moe Urtubia, nestleder i Grorud bydelsutvalg.

Leder for aktivitets- og kulturenheten i bydelen, Habib Tahir, er klar i sin tale. 

– Meld på ditt arrangement. Det kan man gjøre allerede nå, sier han. 

Tatt over stafettpinnen  

I førersetet finner vi også et nytt fjes. Zeena Beale er ny prosjektleder. 

– Jeg synes dette er kjempespennende. Ikke minst er det viktig for hele bydelen. Beboerne får muligheten til å dyrke egne interesser, samtidig som det blir en fin arena hvor felleskapet kan møtes, sier hun. 

Beale peker blant annet på mulighetene for å få informasjon om alle tilbud som finnes der man bor, informasjon fra politikere og sosialt samlingspunkt som viktige fordeler med «uka». 

– Dette blir jo første gangen for meg, og som tidligere musikkstudent må jeg si at jeg gleder meg litt ekstra til alt av konserter og musikkinnslag av barn og unge i bydelen, sier prosjektlederen.

Oppfordringen er klar og tydelig; Meld på ditt arrangement allerede nå. Det er åpent for registrering og noen arrangement er allerede meldt på. Registreringen er åpen på groruduka.no.

Groruduka

En kultur- og samfunnsfestival i hele bydel Grorud. 

Arrangement og innhold for alle aldersgrupper og interesser. 

Det er aktivitets- og kulturenheten i Bydel Grorud som har det overordnede ansvaret for å sy sammen programmet.

Årets utgave går av stabelen 7.-16. juni.

«Uka» vil by på alt fra seminarer og debatter til konsertert og ulike aktiviteter fra flere aktører.

Organisasjoner, politiske partier, frivilligheten, lag og foreninger kan presentere seg og sitt arbeid for resten av bydelens befolkning.