HUSK Å FYLLE PÅ: Mange glemmer å revaksinere seg i voksen alder. Nå har Vitusapotek inngått et nytt samarbeid for å øke revaksineringsgraden. (Foto: Vitusapotek).
HUSK Å FYLLE PÅ: Mange glemmer å revaksinere seg i voksen alder. Nå har Vitusapotek inngått et nytt samarbeid for å øke revaksineringsgraden. (Foto: Vitusapotek).Bilde 1 av 2
VIKTIG TILTAK: Arne Søraas er infeksjonslege ved OUS.
VIKTIG TILTAK: Arne Søraas er infeksjonslege ved OUS.Bilde 2 av 2

Husk å friske opp «barnevaksinene»

I barnevaksineprogrammet får vi vaksiner mot polio, meslinger, røde hunder og RSV. Så stopper det, og vi må selv ta ansvar for å ta nye doser for å være beskyttet mot sykdom. Det er det mange som glemmer.

2,5 millioner nordmenn mangler én eller flere vaksiner. De fleste av dem er voksne som ikke har fulgt FHIs anbefalinger om å ta booster-vaksine. Nå har Vitusapotek inngått samarbeid med Flokki for å gjøre det enklere å finne ut hvilke vaksiner du trenger, og få resept på vaksine.

Mange av våre pasienter var ikke klar over anbefalingene, og synes det var vanskelig å navigere i rådene. Vi så rett og slett et behov for å gjøre det enklere for folk. Med Flokki kan man med få tastetrykk få vurdert sin vaksinestatus og få resept av våre leger før de enkelt kan få satt vaksinen i apotek. Vi håper at dette er en enkel og fleksibel løsning for det norske folk, som vil føre til at flere voksne tar anbefalte vaksiner, sier infeksjonslege og forsker ved OUS og Flokki, Arne Søraas.

VIKTIG TILTAK: Arne Søraas er infeksjonslege ved OUS.

Etter at man har fått vurderingen i Flokki, kan autorisert personell på apoteket sette vaksinene.

– Flokki sin tjeneste i samarbeid med Vitusapotek er et godt tiltak med mål om å bedre helse. En innbygger skal ha god kunnskap om vaksiner og vaksineanbefalinger, for å selv kunne vite hvilke vaksiner man mangler og som er anbefalt. Flokki er et godt, raskt og digitalt alternativ, som gjør at en innbygger raskt kan få oversikt over sin vaksinestatus via en medisinsk vurdering av en lege i Flokki, etterfulgt av en trygg og effektiv vaksinering utført av autorisert helsepersonell i Vitusapotek, sier Mona Bugge i Vitusapotek.