MØTE I GRORUD SAMFUNNSHUS: Leder Maren Rismyhr i Aker sykehus venner åpner dørene til samfunnshuset for årsmøte og åpent møte om Nye Aker. Foto:
MØTE I GRORUD SAMFUNNSHUS: Leder Maren Rismyhr i Aker sykehus venner åpner dørene til samfunnshuset for årsmøte og åpent møte om Nye Aker. Foto:Bilde 1 av 1

Åpent møte om Nye Aker:

Hva skjer med lokalsykehuset?

Dagens sykehus-planer er nå inne i en avgjørende fase. Det vil Aker sykehus´ venneforening se nærmere på førstkommende torsdag. Etter årsmøtet blir det åpent møte om hva som skjer med Nye Aker.

– Vi har ikke fått hatt årsmøte ennå, så det skal vi ha nå. Og da etterfulgt av et åpent møte om hva som skjer hvis dagens planer blir noe av, sier leder Maren Rismyhr i Aker sykehus venner.

Det hele vil finne sted i Grorud samfunnshus torsdag 22. oktober – og ikke på Aker sykehus som tidligere, da grunnet dagens pandemi.

– For første gang vil vi dele ut en ærespris på årsmøtet, men jeg skal ikke røpe hvem som får den.

– Årsmøtet holdes nå siden det ble utsatt, men alt av sakspapirer vil bli delt ut på møtet. Smittevern tas på alvor og det skal være trygt å komme, sier Rismyhr.

Følg med fra sofaen

Rett etter årsmøtet er det åpent møte. Kun 50 personer kan være fysisk til stede, men møtet vil bli streamet og kan følges på Aker sykehus venners Facebook-side: https://www.facebook.com/akersykehusvenner.

– Det er lagt opp til et kort møte, men spennende personer tar turen. Lene Haug fra Sykehusaksjonene i Oslo og leder i Redd Ullevål er vel den som sitter på mest kunnskap om hva som skjer med Ullevål. Alt henger jo sammen med alt.

– I tillegg kommer Jan Bøhler. Han sitter på Stortinget, og det er Stortinget som må gripe inn hvis denne galskapen skal stoppes.

Avgjørende tid

– Vi er veldig glade for at Lene og Jan kommer, sier lederen i Aker sykehus venner.

Samme dag som venneforeningen avholder møte i Grorud samfunnshus har Helse Sør-Øst sitt styremøte, og i går, tirsdag, var det Oslo Universitetssykehus sin tur – hvor Styret stemte for å starte forprosjektet for å bygge et nytt storsykehus i Oslo.

– Nå skjer det en del viktige ting. Det er Oslo Universitetssykehus som tar stilling til om forprosjektene på Aker og Rikshospitalet skal settes i gang.

– Vi er ved et vendepunkt nå. Dette er en avgjørende fase, for det vil bli vanskelig å stoppe planene hvis forprosjektet blir satt i gang. Samtidig skal det sies at det ikke er umulig, på et tidspunkt må noen skjønne at det ikke blir nok plass, sier Rismyhr.