VIL HA DINE INNSPILL: Eldrebyråd Tone Tellevik Dahl samler nå inn forslag til hvem som skal få kommunens seniorpriser for 2018. Foto:
VIL HA DINE INNSPILL: Eldrebyråd Tone Tellevik Dahl samler nå inn forslag til hvem som skal få kommunens seniorpriser for 2018. Foto:Bilde 1 av 1

Hvem skal få seniorprisene?

Eldrebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) oppfordrer alle enkeltpersoner, organisasjoner, institusjoner og ansatte innen eldreomsorgen om å foreslå kandidater til Oslo kommunes seniorpriser for 2018.

– Folk som brenner for eldreomsorgen må jo nå bare melde inn kandidater fra våre mangfoldige tjenester. Det er massevis av flotte mennesker og tiltak som fortjener å bli sett og foreslått til seniorprisene, mener byråden.

– Dessuten er det ekstra artig at slike priser kan deles ut nå når vi tar et kjempeløft bort fra en gammeldags institusjons- og stoppeklokkebasert eldreomsorg og over til en aktiv alderdom. Ikke minst der eldre får være sjef i eget liv!

Ifølge byråd Tellevik Dahl er tanken at seniorprisene skal stimulere til nytenkning og løfte fram gode tiltak og det beste ved eldreomsorgen. 

– Så får Oslo hele 50 000 flere eldre fram mot 2040, like mange som det bor på Nordstrand. Da trenger vi en best mulig eldreomsorg med mange dyktige mennesker. Disse fortjener å bli sett og gjort stas på, og da er seniorprisene et viktig tiltak, sier Tellevik Dahl.

To priser og en frist

Det er to priser som skal deles ut: prisen for det beste aldersvennlige tiltak for å fremme aktivitet hos eldre mennesker, og Årets medarbeider i eldreomsorgen i hovedstaden. 

Hvis du brenner inne med forslag til enten tiltak eller medarbeider, send ditt innspill til Helseetaten, enten på e-post eller med tradisjonell post. Merk forslaget «Seniorpriser 2018». 

Frist for å sende inn forslag på kandidater er fredag 22. juni, og prisene skal endelig deles ut i Rådhuset den 5. oktober.