SAMMEN I TOG: Leder i Aker sykehus venner, Maren Rismyhr, oppfordrer alle til å gå i fakkeltog til Stortinget for å si nei til dagens sykehusplaner. Her henger Dag Einar Thorsen (t.v.), Odd Magne Haugen og Torleif Støylen i Ellingsrud Arbeiderpartilag seg på. Foto:
SAMMEN I TOG: Leder i Aker sykehus venner, Maren Rismyhr, oppfordrer alle til å gå i fakkeltog til Stortinget for å si nei til dagens sykehusplaner. Her henger Dag Einar Thorsen (t.v.), Odd Magne Haugen og Torleif Støylen i Ellingsrud Arbeiderpartilag seg på. Foto:Bilde 1 av 2
NYTT FAKKELTOG: Sykehusaksjonene har appellert til politisk markering utenfor Stortinget flere ganger. På onsdag tenner de faklene nok en gang. Her fra en tidligere demonstrasjonen. Foto:
NYTT FAKKELTOG: Sykehusaksjonene har appellert til politisk markering utenfor Stortinget flere ganger. På onsdag tenner de faklene nok en gang. Her fra en tidligere demonstrasjonen. Foto:Bilde 2 av 2

Aker sykehus venner: Tenner faklene til støtte for Ullevål

«Nei til nedleggelse av Ullevål sykehus», «Nei til milliard-sluket på Gaustad». Disse ropene vil ljome i byens gater onsdag 27. november. Da arrangerer sykehusaksjonene i Oslo nok et fakkeltog.

– Oppfordringen til alle er å stille på demonstrasjonen, sier leder i Aker sykehus venner, Maren Rismyhr.

Helse Sør-Øst (HSØ) har søkt regjeringen om låneramme på 29,1 milliarder kroner for å kunne gå videre med sitt prosjekt «Nye Oslo universitetssykehus». Nå som saken skal behandles i statsbudsjettet på Stortinget, samler motstanderne seg igjen – med fakler og klar tale.

– Redder vi ikke Ullevål vil det ta lang tid før vi får Aker for hele Groruddalen, sier Odd Magne Haugen i Aker sykehus venner og Ellingsrud Arbeiderpartilag.

Onsdag 27. november er det klart for nytt fakkeltog fra Jernbanetorget til Stortinget. Vel fremme blir det politisk markering.

Vil utrede Ullevål

Slik situasjonen er i dag vil Helse Sør-Øst legge ned og selge Ullevål sykehus. All aktiviteten skal da flyttes til nye bygg på Gaustad og Aker sykehus. Samtidig trenger Oslos befolkning nye, gode sykehus. Sykehusaksjonene i Oslo ønsker at Ullevål og Aker sykehus utredes sammen, ikke bare belyses.

Advarsel fra fagmiljøene om at oppdelingen av akuttsykehuset på Ullevål vil svekke beredskapen i Norge og sette innbyggernes liv og helse i fare – sykehuskapasiteten ikke vil dekke behovene fremover – tomta på Gaustad er for liten – Groruddalens befolkning får ikke tilbake sitt lokalsykehus – prosjektet vil koste cirka 50. milliarder kroner og 50.000 til 100.000 liggedøgn planlegges overført fra sykehusene til kommunen. Dette er bare noen av grunnene til hvorfor planene ses på som ubrukelige for aktivistene.

Arbeiderpartilaget på banen

Odd Magne Haugen, Dag Einar Thorsen og Torleif Støylen i Ellingsrud Arbeiderpartilag stiller seg alle bak argumentene, hvor sistnevnte presiserer at det er opposisjonen i Arbeiderpartiet som mener at HSØ og helseminister Bent Høies planer er feil.

Vi fra Ellingsrud Arbeiderpartilag oppfordrer alle Arbeiderparti-velgere i Oslo og Groruddalen som er uenige i denne politikken til å møte opp, slik at vi kan stoppe denne galskapen, sier Thorsen.

– Det er et sterkt offentlig helsevesen vi må satse på, pengeboka skal ikke styre, legger Støylen til.

NYTT FAKKELTOG: Sykehusaksjonene har appellert til politisk markering utenfor Stortinget flere ganger. På onsdag tenner de faklene nok en gang. Her fra en tidligere demonstrasjonen.

NYTT FAKKELTOG: Sykehusaksjonene har appellert til politisk markering utenfor Stortinget flere ganger. På onsdag tenner de faklene nok en gang. Her fra en tidligere demonstrasjonen.

– Jeg forstår ikke at politikere kan være imot et samlet fagmiljø. Skal Gaustad og Aker gå parallelt uten Ullevål, blir det ikke plass til hele Groruddalen. Derfor er det viktig at vi nå stiller opp og er med å pusher, legger Haugen til.