RAKRYGGA: SV og partileder Kirsti Bergstø mente valgresultatet tydet på at partiet står støtt tross Høyre-vinden.
RAKRYGGA: SV og partileder Kirsti Bergstø mente valgresultatet tydet på at partiet står støtt tross Høyre-vinden. FOTO: Rolf E. WulffBilde 1 av 4
GRORUDDALSTRIO: Attia Mirza Mehmood, Marianne Borgen og Sulaksana Sivapatham.
GRORUDDALSTRIO: Attia Mirza Mehmood, Marianne Borgen og Sulaksana Sivapatham.Bilde 2 av 4
HVA NÅ? Ola Wolff Elvevold og Atgeirr Flø Rasmussen har tenkt å følge partilederens oppfordring om å stå støtt i Høyrevinden.
HVA NÅ? Ola Wolff Elvevold og Atgeirr Flø Rasmussen har tenkt å følge partilederens oppfordring om å stå støtt i Høyrevinden. Bilde 3 av 4
SV_03
Bilde 4 av 4

– Ikke bra for Groruddalen med blått styre

SV var det eneste av byrådspartiene som gikk fram i valget. Men det var vanskelig å juble for høyt når samarbeidspartiene sviktet.

– Partiene rundt oss går tilbake. Men når Høyre-vinden blåser som verst, da står vi støtt. Vi står bergstøtt!, sa partileder Kirsti Bergstø på SVs valgvake på Rockefeller.

Hun appellerte til kampvilje hos partifellene, uansett hvordan stemmene ser ut til slutt.

– Så fort vi utfordrer Høyre på faktisk politikk, ser vi at lufta går litt ut av ballongen deres. I kveld gikk startskuddet for virkelig å trykke all lufta ut!

Rødtvet-mann og gruppeleder Ola Wolff Elvevold ville ikke ta noe for gitt etter kveldens prognoser, men innrømmet et lite håp om at man hadde klart å mobilisere valgdagsstemmene,

– Vi kan jo håpe at våre folk kanskje sto sist i køen til valglokalene, og at de kom seint, men godt!

Han mener at Groruddalen og Oslo Øst bør ha merket partiets satsinger best, og tror det er grunnen til at SV som eneste byrådsparti gikk fram fra forrige resultat.

– Politikk folk merker

Det samme tror bystyrekandidatene Attia Mirza Mehmood og Sulaksana Sivapatham fra Alna.

– Vi driver sosial utjevning i praksis. Gratis AKS er ett eksempel, sosial boligbygging er en annen, og gratis skolemat en tredje, sier Attia.

– Jeg tror folk har sett at vi faktisk gjennomfører valgløftene fra 2019, legger Sulaksana til.

Ordfører Marianne Borgen var naturligvis også til stede på Rockefeller, og ville som Wolff Elvevold ikke ta noe for gitt.

– Akkurat nå er jeg glad for at vi gikk fram, og så blir det spennende å se tellingen til slutt.

For hennes del var arbeidsdagen for øvrig ikke omme, for hun skulle ned til rådhuset en tur etterpå.

– Der har valgsekretariatet vårt gjort en helt fantastisk innsats, så jeg vil bare ned og si hei – og rett og slett gi dem en skikkelig takk for innsatsen.

Tross en helprofesjonell og positiv innstilling – som jo kler en ordfører godt – er ikke Borgen i tvil om hva prognosene eventuelt betyr for Groruddalen.

– Borgerlig flertall er triste nyheter.

Der får hun støtte fra Atgeirr Flø Rasmussen fra Stovner SV:

– Blått styre er ikke bra for Oslo, for Groruddalen eller for Stovner. Vi skal i hvert fall følge utrolig nøye med, så de ikke plutselig stopper noe bygging av bad eller tillater skytebane på Lahaug!