Foto:
Foto:Bilde 1 av 1

Debatt:

– Ja, til et parkeringsløft for Groruddalen!

Vi mener at tilstrekkelig parkerings-kapasitet er viktig og antall parkeringsplasser i byen vår skal økes. Det skal tilrettelegges for økt teknologiutvikling. Vi vil at Oslo skal være tilgjengelig for alle brukergrupper; både eldre, unge, barnefamilier, enslige, personer med funksjonsnedsettelser og alle andre i Groruddalen.

Vi vil unngå stenging av enkeltområder eller gater for trafikk på bekostning av andre boområder, slik vi f. eks ser mange steder i sentrum i dag.

Beboerparkering skaper heller ikke en eneste ny parkeringsplass. Parkering har blitt mye vanskeligere i Oslo, og besøkende og beboere er ikke engang sikret en parkeringsplass på tross for betaling. Mobilitet er viktig, og parkeringsplasser også på sykehjem og utenfor seniorsentre er en prioritet hos oss.

Den langsiktige løsningen i sentrale områder i Oslo er å bygge nye parkeringshus under gater, parker og plasser slik som man har gjort i Kristiansand og i andre byer., samt gjeninnføre flere parkeringsplasser.

Vi er også opptatt av å tilrettelegge for varelevering og håndverkere, og ønsker å jobbe for god teknologiutvikling, som f. eks en app som viser hvor nærmeste næringsparkeringsplass er, og om de er ledige. Vi vil øke parkeringskapasiteten, redusere parkeringsavgifter og utvide tiden for gratis parkering på kveldstid.

Vi vil at parkeringsplasser som fjernes for å gi kollektivtrafikk økt fremkommelighet, eller etablering av nødvendige sykkelfelt skal erstattes med andre parkeringsplasser i umiddelbar nærhet. Det er også viktig å forbedre parkeringsmulighetene for næringsdrivende, og gjeninnføre minimumsnormer for parkering.

Alt dette er med på å skape en åpen, en trygg, inkluderende og næringsvennlig by i Oslo, vi trenger et godt løft i Groruddalen.

Aina Stenersen

1. kandidat for FrP til bystyret