Snøkaos på Romsås Foto: Caroline Hammer
Snøkaos på Romsås Foto: Caroline HammerBilde 1 av 1

Massivt snøfall. Kaos på veiene

Det er mye kø på Groruddalsveiene i ettermiddagsrushet mandag, som følge av de store mengdene snø som har kommet gjennom dagen.

På Romsås hadde en buss mistet veigrepet i det sjåføren skulle stoppe på busstoppet ved Romsås senter. Bussen skled bakover og ble sittende fast i snømengdene. Politiet kom etterhvert på stedet for å dirigere trafikken, da det var uoversiktlig på området. Samtidig fikk bussen påsatt kjetting og kunne etterhvert kjøre ned fra Romsås.

En buss ble stående fast i Grorudveien mellom Grorud senter og Grorud stasjon rundt klokka 16.40 mandag. Bussen sperrer veien og skaper trafikale utfordringer.

Det er også trafikkutfordringer på de store utfartsveiene E6, Østre Aker vei og Trondheimsveien. Fordi det snør svært tett, sliter brøytemannskapene med å holde veien helt åpen. Flere steder er det også svært glatt. Det anbefales derfor å holde farten nede og ha større avstand til bilen foran deg enn normalt.

Snøkaos på Romsås
 Foto: Caroline Hammer

Snøkaos på Romsås
Foto: Caroline Hammer

Ruter melder om store forsinkeler og mulighet for kansellerte avganger som følge av snømengden. De minner samtidig om at reisegarantien ikke gjelder under disse omstendighetene og ber reisende sjekke reisemeldinger nøye. Klokka 16.00 er flere avganger innstilt. Også T-banens linje 1 er rammet, men Ruter opplyser at T-banen er det sikreste fremkomstmiddelet de neste timene.

Det anbefales å utsette reisen om du kan. Det verste snøværet er ventet å være over rundt klokka 20.00 mandag kveld, men det vil fortsette å snø fram til midnatt.