ETTERFORSKER SAKEN: Politiet etterforsker drapssaken på Hellerud. Foto: Arkiv
ETTERFORSKER SAKEN: Politiet etterforsker drapssaken på Hellerud. Foto: ArkivBilde 1 av 1

Kvinne drept på Hellerud – siktede knytter seg til hendelsene

Mannen som er siktet på drapet av en kvinne i 20-årene på Hellerud har i avhør erkjent de faktiske forholdene rundt drapet. Han har foreløpig ikke erkjent straffeskyld.

Tidlig tirsdag morgen rykket politiet i øst ut til en trafikkulykke på E6 like ved Eidsvoll. En bil hadde kjørt i feil kjørefelt og truffet en bil med to passasjerer. Tross store materielle skader ble ingen alvorlig skadet. Funn på stedet gjorde at politiet rykket ut til en leilighet på Hellerud der de fant en drept kvinne. Politiet opplyste tirsdag at det er en relasjon mellom siktede og avdøde, men ønsker ikke å gå nærmere inn på detaljene.

Mannen som lå i feil kjørefelt, en rumensk statsborger, ble siktet for drap på kvinnen. Tirsdag ettermiddag gjennomførte politiet innledende avhør av den siktede. Avhøret varte i flere timer. Siktedes forsvarer, Catrine Grøndal, var til stede under avhøret.

Politiet opplyser at den siktede knytter seg til drapshandlingen, samt kjøringen på E6, og erkjenner de faktiske forhold. Han har per. nå ikke tatt stilling til straffeskyld. Politiet ønsker ikke å gå ytterligere inn i forklaringen, men bekrefter at han samarbeider med politiet.

Det er per nå ikke opprettet bistandsadvokat for de pårørende, men politiet har dialog med de pårørende gjennom pårørendekontakt i politiet.

Siktet for drap og forsøk på drap

Oslo politidistrikt har nå overtatt drapsforsøk-saken som ble opprettet av Øst politidistrikt etter kjøringen på E6. Det vil bli gjort løpende vurdering av om det opprettes flere anmeldelser mot siktede. Siktede skal angivelig ha kjørt i motgående kjøreretning i ca. 1,3 km. Han er siktet for drapsforsøk mot paret som satt i bilen siktede kolliderte med.

Politiadvokat Børge Enoksen har besluttet å fremstille siktede for varetektsfengsling i dag. Siktede har samtykket til fengsling og til at spørsmålet avgjøres ved såkalt kontorforretning. Det innebærer at han ikke må møte i retten selv. Oslo tingrett vil i løpet av dagen ta stilling til fengslingsspørsmålet.

Politiet er fremdeles i innledende fase av etterforskning. Det er av den grunn for tidlig å gå ut med detaljer i saken. Enoksen vil komme med en ny oppdatering på et senere tidspunkt.

Siste: Oslo tingrett har nå besluttet å behandle fengslingsspørsmålet i Hellerudsaken skriftlig, uten rettsmøte. De etterlatte i drapssaken har bedt om at advokat Søren Ø. Hellenes fra advokatene i Larvik, oppnevnes som bistandsadvokat. De fornærmede i saken fra E6 har bedt om at Helge Hartz fra Elverum, oppnevnes som deres bistandsadvokat.