Ole Berdon Bakke
Ole Berdon Bakke

Lær mer om gjenvinningen på Haraldrud. – Sirkulærøkonomi er viktig, vi må vite hvordan vi kan utnytte den

Du vet sikkert at du kan levere søppel til gjenvinning på Haraldrud gjenvinningsstasjon, men det er ikke den eneste aktøren som holder til i næringsstripa. Mandag inviterer Bjerke MDG deg til å titte bak fasaden.

– Vi tar utgangspunkt i Hovinby-konferansen som var tidligere i år, der man blant annet pratet om sirkulærøkonomi. Siden det skjer i vårt område, ønsker vi nå å arrangere et seminar der vi inviterer fire av innlederne fra konferansen til Haraldrud, sier Ole Berdon Bakke i Bjerke MDG.

I løpet av et par timer mandag kveld kan man få se litt bak kulissene hos Norsk Gjenvinning og hos Renovasjonsetaten. Begge har tilhold et lite steinkast fra hverandre på Haraldrud.

– På Norsk Gjenvinning vil vi få en omvisning inne i produksjonslokalene. Det tror jeg blir veldig spennende. Deretter går turen over til Renovasjonsetaten der de fire innlederne holder en kort innledning, før det blir en paneldebatt, oppsummerer Bakke.

Viktig for fremtiden

Sirkulærøkonomi handler blant annet om gjenbruk av materialer, for å kunne spare energi og bruke ting flere ganger.

– Sirkulærøkonomi er viktig. Det er en god ressurs. Da må vi vite hvordan vi kan utnytte den, forklarer Bakke.

– Norsk Gjenvinning og Renovasjonsetaten medfører en del trafikk i bydelen, men det er også en viktig og stor arbeidsplass. På sirkulær-fronten vil det skje mye, og da er det lurt for oss å få en oversikt over planene deres.

Og når så mye av det skjer i Bydel Bjerke, så må også bydelens politikere lære. Bakke understreker likevel at mandagens mini-seminar er åpent for alle.

– Du trenger ingen forhåndskunnskaper for å være med. Vi har bedt om at alle innlederne skal forklare seg enkelt sånn at alle kan forstå, sier han med et smil.