SJARMTROLL: Malaika veide 3,110 kilo og var 48 centimeter da hun ble født.
SJARMTROLL: Malaika veide 3,110 kilo og var 48 centimeter da hun ble født. Bilde 1 av 2
TITT-TEI: Malaika er årets nyttårsbarn i Groruddalen. Hun ble født klokka 05.50 den 1. januar i en udramatisk fødsel på Ahus. Her med Muhammed Waqas og Aisha Butt.
TITT-TEI: Malaika er årets nyttårsbarn i Groruddalen. Hun ble født klokka 05.50 den 1. januar i en udramatisk fødsel på Ahus. Her med Muhammed Waqas og Aisha Butt. Bilde 2 av 2

Malaika er årets nyttårsbarn i Groruddalen

Klokka 05.50 gikk familien på Stovner fra tre til fire medlemmer.

Aisha Butt (31) og Muhammed Waqas rakk å spise ferdig middagen og ta del familiens nyttårsfeiring en liten stund før mor kjente fødselsriene og paret rasket seg av gårde til sykehuset. Aisha hadde termin 3. januar, men ved midnatt ved årsskiftet bestemte Malaika seg for at tiden var inne – nesten.

Fremme på sykehuset fikk mor og far beskjed om at barnet mest sannsynlig ville være ute ved 01-tiden. I så tilfelle hadde ikke Malaika vært langt unna å være hele Norges nyttårsbarn, men små komplikasjoner underveis gjorde at hun ble født klokka 05.50. Heldigvis dreide komplikasjonene seg om at Malaika trivdes godt i magen og ikke ville ut helt med det samme, utdyper Aisha. Nå er familien i Tante Ulrikkes vei på Stovner blitt fire.

TITT-TEI: Malaika er årets nyttårsbarn i Groruddalen. Hun ble født klokka 05.50 den 1. januar i en udramatisk fødsel på Ahus. Her med Muhammed Waqas og Aisha Butt.

Storesøsters reaksjon

Malaika veide 3,110 kilo og var 48 centimeter lang da hun ble født på Ahus 18 måneder og én dag etter sin storesøster. Avisa avla jentungen, mor og far et lite besøk tirsdag ettermiddag.

– Jeg er litt sliten, men jeg er lykkelig og har det kjempebra, sier Aisha.

– Nå er jeg lykkelig, sier Muhammed.

Aisha er født og oppvokst på St. Hanshaugen i Oslo, mens Muhammed flyttet til Norge i 2017. De har bodd på Stovner de fire siste årene.

– Hvordan er fødselen blitt mottatt av venner og familie?

– Alle er kjempeglade, og siden det ble et lite nyttårsbarn ble det enda mer spennende.

I selskapet ekteparet forlot satt gjestene klare med kaken ved midnatt.

– De trodde hun skulle komme da, men det gjorde hun ikke, humrer Aisha.

Også far har tatt permisjon for å tilbringe de neste ukene med familien.

– Det store spørsmålet blir hvordan søsteren hennes reagerer på dette. Hun er vårt første barn og det første barnebarnet, så det blir spennende å se hvordan hun takler å dele på oppmerksomheten vår, smiler Aisha.

Sterk mor

Aisha jobber på Obs Bygg Alnabru, og Muhammed er vekter på Munch-museet. Som nevnt har ekteparet bodd på Stovner i fire år. Der trives de godt, og etter planen skal begge barna vokse opp der.

Og de er godt i humør, naturligvis, og spøkefulle når avisa er på besøk.

– Jeg husker at hun opplevde mye smerte da hun fødte første gang, så jeg sa at jeg ikke vil være med inn denne gangen. Men jeg hadde ikke noe valg, det er også mitt ansvar. Jeg er skikkelig stolt av henne, men jeg vet ikke hva hun tenker om meg, spøker Muhammed.

Telefonen har gått i ett siden ekteparets nettverk ble kjent med fødselen. Onsdag reiser familien hjem og skal slappe av.

– Denne nyttårsfeiringen kommer vi til å huske lenge, avslutter Aisha.

– Høydepunktet

Norges nyttårsbarn ble en bergenser som ankom bare 20 sekunder inn i det nye året, skriver NTB. På Ullevål sykehus meldte en seg klokka 00.08, melder NTB også. 31. desember ble det født åtte unger på Ahus. 12 unger den 1. januar.

– Våre ansatte er veldig dedikerte, engasjerte og glade i jobben sin. Høydepunktet under en fødsel er oftest når barnet kommer og det første møtet med foreldrene skjer. Og det er så klart veldig gøy å ta imot nyttårsbarnet, sier avdelingsleder på føde- og barselavdelingen, Linda Merete Aasen.