NY SOMMERCUP: Med en sjekk på kroner 30.000 fra Rasmus Aarflot (t.v.) kan daglig leder Morten Dahl-Hansen og styreleder Lars Erik Fuglesang i Veitvet SK arrangere sommercup også neste år - pluss vinterserie i fotball.
NY SOMMERCUP: Med en sjekk på kroner 30.000 fra Rasmus Aarflot (t.v.) kan daglig leder Morten Dahl-Hansen og styreleder Lars Erik Fuglesang i Veitvet SK arrangere sommercup også neste år - pluss vinterserie i fotball. FOTO: Rolf E. WulffBilde 1 av 8
SKRIVEGLAD SPONSORSJEF: Rasmus Aarflot skriver ut en sjekk på kroner 55.000 til styreleder Jon Schmidt i Høybråten og Stovner IL.
SKRIVEGLAD SPONSORSJEF: Rasmus Aarflot skriver ut en sjekk på kroner 55.000 til styreleder Jon Schmidt i Høybråten og Stovner IL. FOTO: Rolf E. WulffBilde 2 av 8
BLID MANN: Styreleder Jon Schmidt I HSIL var svært takknemlig for sjekken fra Obos.
BLID MANN: Styreleder Jon Schmidt I HSIL var svært takknemlig for sjekken fra Obos. FOTO: Rolf E. WulffBilde 3 av 8
FORNØYD DUO: Morten Dahl-Hansen (t v) og Lars Erik Fuglesang smiler bredt med sjekken på kroner 30.000.
FORNØYD DUO: Morten Dahl-Hansen (t v) og Lars Erik Fuglesang smiler bredt med sjekken på kroner 30.000. FOTO: Rolf E. WulffBilde 4 av 8
BREDE SMIL: Daglig leder Marte Vik Edvardsen (f v) og altmuligmann og årets ildsjel Adnan Naeem i Romsås IL smiler i Romsås-sola når Rasmus Aarflot skriver ut en sjekk på kroner 50.000.
BREDE SMIL: Daglig leder Marte Vik Edvardsen (f v) og altmuligmann og årets ildsjel Adnan Naeem i Romsås IL smiler i Romsås-sola når Rasmus Aarflot skriver ut en sjekk på kroner 50.000.Bilde 5 av 8
VIKTIG STØTTE: Adnan Naeem og Marte Vik Edvardsen skal sørge for at 50.000 kroner går til inkluderingstiltak i Romsås IL.
VIKTIG STØTTE: Adnan Naeem og Marte Vik Edvardsen skal sørge for at 50.000 kroner går til inkluderingstiltak i Romsås IL. FOTO: Rolf E. WulffBilde 6 av 8
I HALLEN: Sponsorsjef Rasmus Aarflot signerer sjekken pålydende kroner 75.000 i Apalløkka flerbrukshall som skal gå til å arrangere åpen hall i sommer. En takknemlig styreleder Jo Andreas Fagerheim i Ammerud Basket følger med.
I HALLEN: Sponsorsjef Rasmus Aarflot signerer sjekken pålydende kroner 75.000 i Apalløkka flerbrukshall som skal gå til å arrangere åpen hall i sommer. En takknemlig styreleder Jo Andreas Fagerheim i Ammerud Basket følger med. FOTO: Rolf E. WulffBilde 7 av 8
VIKTIG STØTTE: Styreleder Jo Andreas Fagerheim i Ammerud Basket setter enorm pris på å kunne motta 75.000 kroner fra Obos som gjør det mulig å arrangere åpen hall i sommerferien.
VIKTIG STØTTE: Styreleder Jo Andreas Fagerheim i Ammerud Basket setter enorm pris på å kunne motta 75.000 kroner fra Obos som gjør det mulig å arrangere åpen hall i sommerferien. FOTO: Rolf E. WulffBilde 8 av 8

Med en bunke sjekker under armen tok Rasmus en rundtur i dalen

Fire sjekker og fire stoppesteder. Sponsorsjef i Obos, Rasmus Aarflot, var i det gavmilde hjørnet da han kom med sjekker for til sammen 210.000 kroner øremerket spesielle prosjekter i fire klubber i Groruddalen som skal komme de yngste medlemmene til gode.

«Obos gir tilbake» er en kjerneverdi i selskapet. Inntil ti prosent av overskuddet hvert år gis til samfunnsnyttige formål og frivillige organisasjoner som bygger fellesskap og liv mellom husene.

– Vi bygger muligheter, ikke minst innen idrett, sier Rasmus.

Tidligere i vår tok han turen til Hasle-Løren som var den klubben i Groruddalen som fikk den største potten denne gangen. Nå tok han en ekstra rundtur, og den startet på Høybråten hvor han setter seg på benken utenfor det flunkende nye klubbhuset til Høybråten og Stovner IL (HSIL), hvor styreleder Jon Schmidt ser at Rasmus skriver ut en sjekk pålydende kroner 55.000.

En rundtur

– Strålende. De pengene skal gå til aktivitetsuken som vi kaller Sommerturn 24. Det er et svært viktig tilbud fordi det vil foregå i sommerferien. Det er viktig at det finnes et tilbud som dette for barn og unge som er hjemme i den perioden. Det er ikke alle forunt å reise, presiserer Jon.

– Vi er opptatt av at unge får aktivitetstilbud, spesielt på sommerstid. Dette er et tiltak vi ikke har problemer med å støtte, sier Rasmus.

SKRIVEGLAD SPONSORSJEF: Rasmus Aarflot skriver ut en sjekk på kroner 55.000 til styreleder Jon Schmidt i Høybråten og Stovner IL. FOTO: Rolf E. Wulff

Han får selvsagt en rundtur i det nye klubbhuset som skal innvies offisielt lørdag. Han lover også at Obos skal komme og bidra med aktiviteter denne dagen.

Et av tiltakene for å få penger til det nye klubbhuset har vært å selge murstein for tusen kroner pr. stykk. De skal komme på veggen utenfor med navn på bidragsyterne.

– Er det for sent å kjøpe, spør Rasmus?

– Absolutt ikke, svarer Jon.

– Noter Obos for ti stykker, sier Rasmus.

Dermed ytterligere 10.000 kroner til HSIL denne dagen!

Vært etterlengtet

Neste stopp – Veitvetbanen. Der venter daglig leder Morten Dahl-Hansen og styreleder Lars Erik Fuglesang i Veitvet SK. De er fremdeles oppglødd etter en særdeles vellykket gjennomføring av Obos Sommercup, den første fotballturneringen i klubbens regi på nesten to tiår. Når Rasmus skriver ut en sjekk på 30.000 kroner er ikke bare neste års sommercup i boks, nå kan klubben også arrangere en vinterserie i fotball.

– Disse pengene kommer så godt med. Det føles godt å vite at vi kan gjennomføre sommercup også neste år. Med den suksessen det ble i år har vi forstått at vi har kunnet tilby noe som har vært etterlengtet her på Veitvet. Med cup også neste sommer er vi sikre på at vi har satt i gang noe som vil bli en tradisjon på Veitvet igjen, sier Morten.

Mye synergieffekt

– Det er spesielt viktig i et levekårsutsatt område som det Veitvet er. Men det handler om så mye mer enn fotball. Det er også samhold og en felles møteplass – og ikke minst en kjempeflott gjeng av foreldre og andre som stiller opp frivillig. Det er mye synergieffekt som kommer ut av dette, påpeker Lars Erik.

NY SOMMERCUP: Med en sjekk på kroner 30.000 fra Rasmus Aarflot (t.v.) kan daglig leder Morten Dahl-Hansen og styreleder Lars Erik Fuglesang i Veitvet SK arrangere sommercup også neste år – pluss vinterserie i fotball. FOTO: Rolf E. Wulff

At det i tillegg kan arrangeres vinterserie er helt topp, mener han.

I tillegg blir de enige med Rasmus om at Obos kan sponse fotballdraktene.

– Det betyr faktisk mye for de unge. Det at de har et sponsornavn på brystet eller ryggen som de store verdensstjernene i de største klubbene i verden har gir en følelse av at de betyr noe. Dette er et element vi nok ikke har vært fullstendig klar over, slår Lars Erik fast.

Trygg ramme

Turen går til Romsås IL. Der venter daglig leder Marte Vik Edvardsen og Adnan Naeem, som ble året sildsjel under Idrettsgallaen og som er sportslig leder og nestleder for fotballen – og tusen andre ting i klubben. Nå skriver Rasmus ut en sjekk på 50.000 kroner.

– I tillegg til det sportslige bygger Romsås IL identitet. Vi er en klubb hvor vi vil at alle skal bli sett og inkluderes, sier Marte.

Dermed skal de 50.000 kronene øremerkes nettopp inkludering.

FORNØYD DUO: Morten Dahl-Hansen (t v) og Lars Erik Fuglesang smiler bredt med sjekken på kroner 30.000. FOTO: Rolf E. Wulff

– Dette vil gagne barn og ungdom her på Romsås så de kan bli med i et fellesskap gjennom idretten. Jeg har sett meg lei på de mange som faller fra fordi de ikke har et skikkelig apparat med et godt idrettstilbud rundt seg hvor voksne skaper en trygg ramme for dem, påpeker Adnan.

I Romsås IL som i flere andre klubber opplever de at det er lettere for de unge å snakke med treneren sin enn foreldrene.

Får sjokk

– Vi spiller en viktig rolle på så mange måter, sier Marte.

I lang tid har Romsås IL lidd under dårlige forhold når det gjelder anlegg. Endelig har det blitt nytt dekke på fotballbanen, men vedlikeholdet gjennom vinteren ble glemt av de kommunale etater. Hallen er nedslitt, det mangler et klubbhus, uteområdene er forfalne og utstyrsrommet til en såpass stor idrettsklubb er på rundt 2×3 meter. Rasmus får sjokk når han ser realitetene.

– Det står virkelig dårlig til.

– Vi føler oss glemt, men vi gjør vårt beste, sier Adnan.

Han, Marte og Rasmus snakker seg imellom om Obos kan bidra enda mer i «Obos-landet» Romsås – og Rasmus lytter!

– Vi er så stolte av Romsås. Alt ligger egentlig til rette for det meste her, men vi føler at vi blir oversett. Derfor er det så godt når vi får slike midler som i dag. Det setter vi enorm pris på, slår Adnan fast.

Åpen hall

Siste stopp på «sjekkrunden» er Apalløkka flerbrukshall og Ammerud Basket. De siste årene har klubben arrangert sommercamper og åpen hall gjennom hele sommerferien. Rasmus signerer en sjekk på 75.000 kroner spesielt øremerket åpen hall.

– Helt suverent. Sommercamper og spesielt basketcamp for jenter, som vi er alene om, er viktige tilbud om sommeren. Men åpen hall er helt spesielt. Da kan alle som vil komme og spille basket mellom klokken 13.00 og 19.00 gjennom sommerferien uansett alder og kjønn, forteller styreleder Jo Andreas Fagerheim.

I HALLEN: Sponsorsjef Rasmus Aarflot signerer sjekken pålydende kroner 75.000 i Apalløkka flerbrukshall som skal gå til å arrangere åpen hall i sommer. En takknemlig styreleder Jo Andreas Fagerheim i Ammerud Basket følger med. FOTO: Rolf E. Wulff

– Det er hele tiden voksne til stede. Men barn og unge bestemmer selv hva de vil gjøre. De kommer sammen, setter sammen egne lag og har det bare gøy. Hver fredag er det også åpen hall mellom 20.30 og 23.00. I tillegg skal det også være to spesielle basketcamper med trenere og instruktører i løpet av sommeren.

Mye samhold

– Helt etter vårt hjerte, konstaterer Rasmus.

– Dette er topp, og vi er veldig takknemlige. Det er viktig at vi gjør muligheten for å spille basket mer tilgjengelig. Også vi holder til i et område hvor en rekke familier sliter økonomisk, og da er det flott å kunne arrangere gratistilbud som dette. I tillegg til selve basketspillingen dannes nye vennskap og mye samhold. Med voksne til stede til å geleide de unge er det samtidig en strukturert ramme for opplegget hvor de også lærer seg grensesetting, ta ansvar og å sette i gang egne basketopplegg sammen. Dessuten får de i løpet av sommeren mye mer trening i løpet av kort tid enn de får på fire, fem måneder med normal klubbtrening grunnet bestemte treningstimer – slikt blir det også gode basketspillere av, smiler Jo Andreas.