MINNER OM OG ADVARER: Nå må man bytte over til vinterdekk og det skal gjøres hos aktører som følger loven. Illustrasjonsbilde fra arkivet tatt på Lindeberg.
MINNER OM OG ADVARER: Nå må man bytte over til vinterdekk og det skal gjøres hos aktører som følger loven. Illustrasjonsbilde fra arkivet tatt på Lindeberg.Bilde 1 av 2
Gro Smogeli.
Gro Smogeli. Bilde 2 av 2

Minner om fristen for dekkskifte – og advarer om ulovlig virksomhet

Fristen for dekkskifte nærmer seg og første snøfall er meldt. Samtidig ber politiet folk være obs på hvor de får jobben utført og advarer om ulovlige virksomheter.

Fra 1. november til og med første søndag etter 2. påskedag, er det krav om å ha minimum tre millimeter mønsterdybde, skriver Statens vegvesen på sine sider.

Forrige helg fikk vi en klar påminnelse om hva vi har i vente med sludd som la hvitt dekke både på tak og veien. Yr melder at det kan komme snø på tirsdag og selv om det er en dag før 1. november og kravet om mønsterdybde trer i kraft, sier regelverket at man skal være skodd etter forholdene. 

Det er naturlig å anta at mange vil skifte til vinterdekk nå som fristen nærmer seg og vinteren står for tur. Politiet ber bileiere være obs på hvor de får jobben utført.

– Bilpleie og bilverksted er identifisert som en risikobransje innenfor arbeidskriminalitet. Dette inkluderer bilpleie, bilverksted, bruktbil og dekkskift.  Mye bruk av ufaglært arbeidskraft og kontantomsetning øker sjansen for at ikke alt er i orden.

Gro Smogeli.

– Omsetning det ikke skattes av, dårlige eller mangel på arbeidskontrakter og arbeidstakervern undergraver velferdsstaten vår. Så tenk deg om hvis et dekkskift-tilbud er for godt til å være sant, sier Gro Smogeli, leder for A-krimsenteret i Oslo.