Rektor på Ammerud skole, Kiet Minh Dang. Foto:
Rektor på Ammerud skole, Kiet Minh Dang. Foto:Bilde 1 av 1

Nå er alle på Ammerud skole testet

To dager med hjemmeskole og testing av alle elever er over for Ammerud skole, og de første prøvesvarene har kommet inn.

Ammerud og Rødtvet skoler har gjennomført testing av alle sine elever etter smitteutbruddet på Apalløkka skole. På Ammerud flyttet teststasjonen på Rommen inn for å gjennomføre prøvene. Det var en fornøyd rektor som slo av en prat med avisa fredag formiddag.

– Det har gått helt fantastisk! Vi har hatt nesten 100 pst. oppmøte for testingen, alle har virkelig bidratt, sier rektor Kiet Minh Dang.

Responsen fra foreldrene var et annet høydepunkt. Flere kommenterte at testtilbudet gjør at det nå føles tryggere å skulle sende barna tilbake på skolen.

– Vi har fått testresultatene fra onsdag allerede, og det er foreløpig veldig få som har fått påvist smitte. Det er som vi forventet før testingen. Om ingenting endrer seg så vil vi kunne drive på gult nivå fra mandag av, forklarer Dang.

Han roser samtidig arbeidet fra de ansatte. Baseteamene og miljølærerne på skolen har bidratt til å informere og berolige både voksne og barn under testingen, og har samarbeidet godt med testteamet underveis.

– Det skaper trygghet på skolen at de har gjort mer enn bare å undervise. De har tatt tiden til å lytte, svare på spørsmål og berolige, og det merker vi effekten av, sier rektoren avslutningsvis.