ALLE SKAL FÅ: Mari Morken, BU-leder i Bydel Alna (t.v.) og politisk koordinator Camilla Tomren i bydelen er svært fornøyde med at det ikke lenger er begrensninger på hvem som kan få selvtest. Foto: Caroline Hammer
ALLE SKAL FÅ: Mari Morken, BU-leder i Bydel Alna (t.v.) og politisk koordinator Camilla Tomren i bydelen er svært fornøyde med at det ikke lenger er begrensninger på hvem som kan få selvtest. Foto: Caroline HammerBilde 1 av 1

Nå kan ALLE få selvtest

Det nye bydelshuset på Furuset er klart, og nå inviteres alle i Bydel Alna til å komme innom når de ønsker selvtest. Det er heller ikke lenger begrensninger på hvem som kan få selvtest.

– Vi er så glade for at vi nå kan begynne å dele ut selvtest til alle, og ikke bare til dem som oppfyller kriteriene, sier Camilla Tomren i Bydel Alna.

Da bydelene begynte å tilby gratis tester for noen uker siden, var det kun til personer med symptomer og til dem som bor med en smittet person. Årsaken var forsinkelser i leveringer, slik at bydelene fikk færre tester. Nå har det endelig endret seg.

– Det har vært mange som har kommet bort for å høre om de kan få selvtester, men som vi har måttet si nei til fordi de ikke oppfylte kravene. Folk er veldig ærlige, så da er det deilig å si at alle skal få, sier Tomren.

Også BU-leder Mari Morken (Ap) er glad for at det blir enklere for folk i Bydel Alna å teste seg.

– Testviljen i Bydel Alna er veldig høy. Folk vil teste seg, så nå gjør vi det enklere, påpeker hun.

Oppdatert informasjon

Gjennom pandemien har reglene for testing, karantene og isolasjon endret seg. En del av bydelens arbeid nå blir å formidle den informasjonen ut. Nå som en av utleveringsplassene flyttes fra Fubiak til det nye bydelshuset, håper Tomren og Morken at det blir lettere for folk å få med seg selvtest og siste informasjon når de også benytter bydelens andre tjenester.

– Vi har bestilt flagg og plakater som skal stå der vi leverer ut tester, men samtidig så er det en usikkerhet på om vi har nådd ut til alle. Det er viktig at alle får tak i den informasjonen de har behov for, understreker Tomren.

Nå ser det ut til at smitten synker i både Bydel Alna og resten av Groruddalen.

– Vi har nok kommet til et punkt der mange har hatt korona nylig. Omikron er mer smittsomt, ser vi, men det ser ut til at vi har begynt å oppnå en form for beskyttelse etter hvert, sier Morken, som samtidig roser alle som har tatt vaksinen.

Likevel er det fortsatt mye smitte i bydelen. Det anbefales derfor sterkt å teste seg med selvtest og registrere positivt svar på Oslo kommunes nettsider.