0b0d97fe48891.jpg
Bilde 1 av 1

Person funnet skutt på Furuset:

Helsetilstanden beskrives som alvorlig, men stabil

En person ble funnet skutt og hardt skadd i en bil utenfor Ikea, tirsdag. Den skadde, en mann, ble skutt ved Furuset kirke før han satte seg i en taxi og ble kjørt til Ikea. Helsetilstanden hans er alvorlig, men stabil.

Hendelsen skal ha skjedd ved 12.20-tiden tirsdag. Den skadde er en mann, og politiet tror det er en relasjon mellom den skadde og gjerningsmannen. Den skadde mannen ble skutt ved Furuset kirke og har videre tatt seg til Ikea på Furuset med en taxi.

– Da vi kom hit fant vi en person som befant seg i kjøretøyet bak meg. Han er skutt, det er en mann. Jeg vil ikke gå inn på antall skudd eller treff, sier innsatsleder Gunhild Finne Nilsen

Det skal dreie seg om én eller flere gjerningspersoner.

– Vedkommende er alvorlig skadd og befinner seg nå på Ullevål sykehus.

I en oppdatering fra politiet tirsdag ved 17-tiden blir helsetilstanden til den skadde mannen beskrevet som «alvorlig, men stabil»

Politiet hadde mange tjenestemenn både ved funnstedet Ikea og ved åstedet ved Furuset kirke. Deler av parkeringsplassen, der mannen ble funnet, var sperret av. Det samme gjaldt et større område ved Furuset kirke.

Politiet benyttet seg blant annet av en hundepatrulje ved kirken.

– Det som er skjer er kriminaltekniske undersøkelser både her og ved Furuset kirke. Vi snakker med vitner til hendelsen, vi har vitner som har sett det som har skjedd. Vi jobber også opp mot videooveråking.

– Blir satt ut

Et øyenvitne som Akers Avis Groruddalen har snakket med forteller at hun kom kjørende samtidig som politiet kom til stedet foran Ikea. Hun parkerte bilen og så at det kom flere og flere politibiler.

Personen ble skutt ved Furuset kirke tirsdag ca. klokka 12. Fornærmede kjørte bil til Ikea Furuset hvor han ble funnet hardt skadet.

Personen ble skutt ved Furuset kirke tirsdag ca. klokka 12. Fornærmede kjørte bil til Ikea Furuset hvor han ble funnet hardt skadet.

– Taxien står parkert ved inngangen der, og da løper politiet ut med maskingevær og drar en person ut av baksetet på bilen. De legger han på bakken og får alle til å komme seg unna.

– Jeg tror jeg talte fire politibiler og fem ambulanser, og mange sivilpolitibiler.

– Hvordan var det for deg å se dette?

– Man blir jo litt satt ut, man er ikke vant til å se politiet med våpen i det hele tatt. Veldig rart, jeg skulle jo bare inn for å kjøpe noe julepynt.

Politiet foretar kriminaltekniske undersøkelser ved Furuset kirke, der fornærmede ble skutt ved 12-tiden tirsdag.

Politiet foretar kriminaltekniske undersøkelser ved Furuset kirke, der fornærmede ble skutt ved 12-tiden tirsdag.

Taxisjåføren og vitner til hendelsen ble avhørt samme dag. Politiet sier den skadde mannen ikke har tilhørighet i Oslo, at han er noe kjent for politiet fra tidligere av. Hendelsen etterforskes som et drapsforsøk og politiet mener den skadde ikke var et tilfeldig offer.