65-bussen i Gransdalen
FOTO: Øystein Kielland

Ruter forbereder seg på ekstremkulda

Til helgen blir det iskaldt. Onsdag er det full planlegging hos Ruter og operatørene for å få planlagt kjøringen når bussene må lades hyppigere.

Ruter opererer med en hovedsakelig elektrisk busspark i dag, noe som skaper problemer når kulda setter inn. Da synker rekkevidden på bussene ganske dramatisk.

– Det er meldt ekstrem kulde, og vi er nå i tett dialog med operatørene for å legge planer for hvor langt bussene skal kjøres og hvordan vi skal bytte buss-sett når de må inn og lade, sier Cathrine Myhren-Haugen i Ruter.

Kan det bli konsekvenser for reisende med kansellerte avganger på noen linjer?

– Det er for tidlig å si akkurat nå. Vi jobber for at vi skal klare å unngå det.

Om du skal ut og reise når sprengkulda kommer, er hennes anbefaling klar:

– Vi oppfordrer alle til å bruke Ruter.no eller Ruter-appen før man legge ut på reise.

Flere forsinkelser onsdag

2024 begynte med kraftig snøvær, og problemene forplanter seg fortsatt fremover i tid. Onsdag ettermiddag er flere busser innstilt.

Onsdag morgen møttes to busser ved Vardeheim på Høybråten, og begge nektet å flytte på seg. Det ble dermed en ekstra kø i morgenrushet for alle dem som bor på Høybråten. Heldigvis endte det opp med at en av sjåførene til slutt måtte gi tapt og rygge tilbake for å gi plass. Grunnet brøytingen ble det ikke plass til at bussene kunne passere hverandre, men heldigvis for reisende på Høybråten ble ikke bussen innstilt denne onsdagen.