TRADISJONSRIK DUGNAD: Mens resten av Furuset sov, ryddet medlemmene av Ahmadiyya-menigheten opp fra nyttårsfeiringen. Foto:
TRADISJONSRIK DUGNAD: Mens resten av Furuset sov, ryddet medlemmene av Ahmadiyya-menigheten opp fra nyttårsfeiringen. Foto:Bilde 1 av 2
DUGNAD MED AVSTAND: Litt færre deltakere, litt lengre avstand. Smittevernet ble med også inn i 2021. Foto:
DUGNAD MED AVSTAND: Litt færre deltakere, litt lengre avstand. Smittevernet ble med også inn i 2021. Foto:Bilde 2 av 2

Ryddet opp etter nyttårsaften

Tradisjonen tro tok medlemmene av Ahmadiyya-menigheten på Furuset i et ordentlig krafttak morgenen etter nyttårsfeiringen.

Ahmadiyya muslimsk trossamfunn, som holder til i den svære moskeen tvers over gata for Furuset Forum, har arrangert nyttårsdugnad på Furuset i en årrekke. Første nyttårsdag har de hatt for vane å rydde og gjøre det pent i nabolaget, mens resten av området sover ut etter nattas festligheter.

– Dette gjøres som en hyggelig gest og for å vise at vi bryr oss om gode norske verdier, slik som frivillighet og dugnad, sier imam Shahid Mahmood Kahloon i Ahmadiyya-menigheten.

Grunnet korona-pandemien har Ahmadiyya gjennomført årets nyttårsdugnad på en annerledes måte enn tidligere. Det har blitt tatt hensyn til alle forholdsregler og smittevern, og antall personer som deltok var kraftig redusert og brukte munnbind og hansker.

DUGNAD MED AVSTAND: Litt færre deltakere, litt lengre avstand. Smittevernet ble med også inn i 2021.

DUGNAD MED AVSTAND: Litt færre deltakere, litt lengre avstand. Smittevernet ble med også inn i 2021.

Ahmadiyya-moskeen på Furuset.

Ahmadiyya-moskeen på Furuset.