SAMMEN FOR DALEN: Under forrige samling i GPS i mai var denne gjengen samlet for å diskutere felles løsninger for samferdsel.
SAMMEN FOR DALEN: Under forrige samling i GPS i mai var denne gjengen samlet for å diskutere felles løsninger for samferdsel. FOTO: Caroline HammerBilde 1 av 1

I dag legges alle politiske stridigheter til side når politikere fra alle nivåer samles for å finne gode løsninger for Groruddalen

Groruddalen Politiske Samarbeidsforum går til helgen av stabelen for fjerde gang. Lørdag skal politikere fra bydelsutvalg, bystyre og Stortinget samles i Grorud samfunnshus for å legge partilinjene til side og finne felles løsninger.

Groruddalen Politiske Samarbeidsforum (GPS) er en anledning for politikere fra alle nivåer og alle partier med tilhørighet til Groruddalen å samles for å diskutere utfordringer i Groruddalen og sammen finne felles løsninger. Nå har de sikret seg deltakelse fra alle politiske nivåer. Møtet er kun for inviterte politikere.

Denne gangen er tema ungdom og utenforskap. Vi samler politikere for å finne ut av hva vi kan gjøre for ungdommene våre, sier Torstein Winger i Groruddalen Miljøforum, som arrangerer GPS.

Møtet består av innledninger fra aktuelle personer før deltakerne deles inn i grupper for å se nærmere etter løsninger. Målet er å finne en felles uttalelse som alle kan ta med seg tilbake til sine politiske arbeidsgrupper.

– Til denne gangen har vi fått med oss to innledere. Den første er Stian Lid, som er forsker på OsloMet. Han skal snakke litt om sin forskning på ungdommer. Vi får også besøk av Torger Bjørnstad fra Lions Club VBU. Han leder prosjektet «Din Plan» på Rommen, der ungdom som har falt ut av skole og jobb får arbeidstrening. Det er et veldig spennende prosjekt, sier Winger.

Forhåpningen er at de to innleggene vil kunne gi politikerne inspirasjon til hvilke løsninger de kan forenes om, uavhengig av politiske linjer.

– De skal legge alle politiske stridigheter til side for å finne en løsning for Groruddalen, understreker Winger.

Finner sammen

Dette er fjerde gang at GPS arrangeres. Tidligere har blant annet samferdsel vært på blokka og forumet har hittil gitt gode resultater for samarbeid. Stadig flere politikere har også takket ja til invitasjonen om å delta.

– Vi inviterer alle som er innvalgt i politikken med tilhørighet til Groruddalen, enten det er i bydelsutvalg, bystyre eller på Stortinget, sier Winger.

Under valgkampen inviterte de også kandidater som ikke var innvalgt i politikken til å delta. Denne gangen har de derimot begrenset seg.

– Så er det viktig å påpeke at dette er et lukket møte, kun for de inviterte, understreker Winger.