STEINBRUVANN: Skal du tilbringe hele eller deler av ferien i egen bydel? Da er et bad i Steibruvann eller et av de andre vannene i marka nesten obligatorisk. Foto:
STEINBRUVANN: Skal du tilbringe hele eller deler av ferien i egen bydel? Da er et bad i Steibruvann eller et av de andre vannene i marka nesten obligatorisk. Foto:Bilde 1 av 1

– Se hverandre i sommer!

I år kom sommeren rekordtidlig, og snart er det skoleferie og fri for både liten og stor. Jeg har en oppfordring til bydelens innbyggere: Se hverandre og pass på hverandre – også i sommervarmen!

Sommer er is og grillmat, kalde sjøbad og solbrente skuldre. Sommer er fotball-VM, varme biler, norske jordbær og kvelder i hagen, på balkongen eller i parken.

For noen er sommeren en tid for å jobbe. I år vil over 100 ungdommer i bydelen vår få sitt første møte med arbeidslivet. De har skrevet søknad, vært på jobbintervju og blitt plukket ut blant over 500 søkere. Kanskje vil du møte noen av dem på jobb rundt omkring i bydelen i sommerukene.

Det kan være vanskelig å få sin første jobb, og en sommerjobb er derfor gull verdt. Det er et springbrett inn i arbeidslivet for mange av de flotte ungdommene våre.

Men sommeren byr ikke bare på jobb for bydelens ungdommer. Også i år har vi et bredt ferietilbud til barn og ungdom i bydelen. De kan bli med på overnattingsturer til Stavern, Liseberg eller øyene i Oslofjorden, eller dagsturer i Groruddalen, til Tusenfryd eller til Sommarland i Bø.

I tillegg er det masse forskjellige kurs, blant annet kokkekurs og DJ-kurs, for dem som vil bruke sommeren på å lære seg noe nytt.

Det er ikke tilfeldig at vi har så mye tilbud til ungdom i sommerferien. Sommeren er en fin tid, men det kan også være en vanskelig tid. Ikke alle reiser bort på ferie, dagene kan bli lange, og det er lett å kjede seg. Noen ungdommer har sin første erfaring med rus i sommerferien. Noen blir dratt inn i miljøer som ikke er bra for dem. Derfor har vi folk på jobb i hele sommer. Folk som bryr seg om ungdommene våre, og som vil at de skal ha en meningsfull sommer, enten de møter på jobb eller blir med på ferieaktiviteter.

Det siste halvåret har vi opplevd utfordringer knyttet til ungdomsmiljøet i Groruddalen. I vår bydel er det spesielt Romsås som har vært trukket frem. Det er viktig å huske på at det er en svært liten andel som er involvert i kriminalitet.
De aller fleste ungdommene, både på Romsås og ellers i bydelen, er skikkelige ungdommer, som det ikke er noe tull med. Men så er det altså noen få som skaper frykt hos mange.

Foreldreutvalg og borettslag har virkelig involvert seg i situasjonen, og det er jeg veldig glad for. Jeg oppfordrer dere til å fortsette å bry dere. Se hverandre og pass på hverandre – også i sommer!

Ikke alle drar på ferie om sommeren. «Staycation» – det å være hjemme i ferien, har faktisk blitt ganske trendy. Og det er ikke tvil om at Oslo og Groruddalen er et bra sted for hjemmeferie. Ta en piknik i Grorudparken, en treningsøkt på Ammerudgymmen eller et morgenbad i Steinbruvann. Vi er heldige som har naturen i bakgården. Nå må vi bare håpe at værgudene fortsetter å spille på lag, så blir dette en super sommer.

Bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide

Lav vannstand i Svarttjern

På grunn av det varme været er det lite vann i Svarttjern på Romsås. Det betyr at det for tiden ikke er noen strand der de minste kan vasse.

– Vanligvis er det en fin, langgrunn strand, men på grunn av den lave vannstanden er det brådypt. Derfor må vi være ekstra flinke til å passe på barn som bader, sier Ole-Jørgen Pettersen i Bydel Grorud.

Slipper å kjøre ut asfalt fra Huken

Gladmelding til Ammerud fra Fylkesmannen! Kommunen har fått lov til å bruke returasfalten som ligger i Huken pukkverk til å sikre terrenget når pukkverket legges ned og blir friområde.

Det betyr at man slipper å kjøre ut 200.000 tonn asfalt. Dermed sparer vi oss for veldig mange turer med lastebil frem og tilbake på Ammerud og Grorud. Det er lagt opp til en løsning med rensing, slik at det blir mindre forurensing.

Resepsjonen stenger i to uker i sommer

På grunn av sommerferieavvikling kommer Bydel Groruds resepsjon på Ammerud til å være stengt i uke 29 og 30 (fra 16.-27- juli).

Bydelen fikk tidligere i år installert digital besøksregistrering. Denne er plassert utenfor resepsjonen og vil være tilgjengelig fra 08.00 til 15.35, også de ukene resepsjonen er stengt.