AINA STENERSEN: (Foto: Oslo kommune/Sturlason fotograf). Foto:
AINA STENERSEN: (Foto: Oslo kommune/Sturlason fotograf). Foto:Bilde 1 av 1

Setter mental helse på dagsordenen

Bystyrets helse- og sosialutvalg arrangerer en åpen høring om fremtidens helsetjenester innen psykisk helse i Oslo og omegn 30. januar klokka 12.00-17.00.

– Helse- og sosialutvalget i Oslo bystyre har enstemmig vedtatt å ha en åpen høring om mental helse i Oslo og omegn 30. januar.

Dette er veldig flott, viktig og skal bidra til at Oslo blir en «psykt bra» by å bo i, sier Aina Stenersen, leder av Helse- og sosialutvalget i Oslo bystyre

– Oslo er Norges hovedstad, og vi opplever økt utfordringer innen mental helse, derfor inviterer vi blant annet brukere, frivillige organisasjoner, etater, bydeler, og spesialisthelsetjenesten til å dele både utfordringer, muligheter og kunnskap med oss i en åpen høring i bystyre, sier Stenersen.

Dette innebærer blant annet Mental Helse Ungdom, Finn Skårderud fra Villa Sult, DPS, BUP, Oslo psykiatriske legevakt, PsykiskhelseProffene, NKVTS (Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress) OsloMet, og Oslo Universitetssykehus.

Komitélederen benytter samtidig muligheten til å skryte litt av Bydel Bjerke, og oppfordrer til at de andre Groruddals-bydelene lar seg inspirere.

– Bydel Bjerke har blant annet vært flinke til å jobbe med mental helse, og markerte på en god måte verdensdagen for psykisk helse 10. oktober i året som gikk, og vi ønsker å ha alle bydelene i Groruddalen med på dette viktige arbeidet, sier Stenersen