Siv Jensen (Frp). Foto:
Siv Jensen (Frp). Foto:Bilde 1 av 1

Siv Jensen (Frp) trekker seg som partileder

Siv Jensen, leder i Fremskrittspartiet siden 2006, har innkalt til pressekonferanse. Kilder sier til NRK og TV2 at partilederen trekker seg.

Etter å ha ført Fremskrittspartiet inn i en borgerlig regjering to ganger, for så å bryte ut av regjeringen tidlig i 2020 etter at regjeringen valgte å hente ut en norsk kvinne som hadde vært delaktig i IS, for å kunne gi medisinsk oppfølging til hennes sønn, opplyser Siv Jensen at hun nå er ferdig som partileder i Frp.

– Det har ikke vært lett, men jeg er overbevist om at dette er riktig, forklarer hun, og opplyser om at selv om det kan virke overraskende, så har hun kvernet på tanken lenge.

Jensen sier at hun nå ønsker å tilbringe mer tid med familien, men også at hun nå ønsker å bruke sin tid på en annen måte enn som partileder. Hun mener at et skifte nå vil hjelpe partiet. Selv om Frp har slitt med dårlige meningsmålinger, er Jensen tydelig på at det er tilfeldig.

– Jeg stikker ikke av, insisterer hun.

Jensen lanserer Sylvi Listhaug som erstatter. Hun presenterer Ketil Solvik-Olsen som første nestleder. Hun blir sittende til oktober.

Fremskrittspartiet vil velge ny partileder ved landsmøtet i mai.