TØFFE SLAG: De politiske ungdomspartiene har deltatt på mange skoledebatter i år. Her fra Kuben videregående skole. Der gikk venstresida rett i strupen på regjeringspartiene allerede i introduksjonene sine. Foto:
TØFFE SLAG: De politiske ungdomspartiene har deltatt på mange skoledebatter i år. Her fra Kuben videregående skole. Der gikk venstresida rett i strupen på regjeringspartiene allerede i introduksjonene sine. Foto:Bilde 1 av 2
Resultatet av skolevalget 2019 på de videregående skolene i Groruddalen. Foto:
Resultatet av skolevalget 2019 på de videregående skolene i Groruddalen. Foto:Bilde 2 av 2

Slik gikk skolevalget i Groruddalen

Arbeiderpartiet er fortsatt størst på Groruddalens videregående skoler, men de har en tilbakegang i forhold til valget for to år siden. Miljøpartiet De Grønne har tydeligvis fått fram sitt budskap også i dalen. De går fram på alle skoler, men ikke så mye som de gjør i Oslo som helhet. Det mest oppsiktsvekkende resultatet finner vi på Hellerud der Rødt fikk nesten 20 prosent av elevenes stemmer. Arbeiderpartiet mistet hele 22,7 prosent av oppslutningen i forhold til skolevalget for to år siden. Dette på en yrkesskole som ligger noen steinkast unna Raymond Johansens bolig.

Norsk senter for forskningsdata har sluppet tallene som viser partienes oppslutning på de videregående skolene.

Tallene er klare og gir Arbeiderpartiet en knusende seier i Groruddalen. Det var kun på Natur videregående skole at Ap måtte se seg slått, men nederlaget er kanskje ikke så surt, med tanke på at det var byråds-kollega MDG som scoret høyest på Natur videregående skole. 

Leder i AUF Oslo, Mansoor Hussain, er strålende fornøyd med resultatet.

– Dette syns jeg er utrolig gøy, og jeg er veldig takknemlig for  tilliten vi har fått fra elevene i Groruddalen. De sier klart og tydelig at de ønsker varm skolemat, satsing på kollektiv, mer idrettsaktiviteter på fritiden, og det skal vi levere hvis vi vinner valget på mandag.

– Dette viser at ungdommen liker retningen byrådet har tatt byen. Resultatet viser at miljø er den store saken, sier Raymond Johansen.

Leder i MDG Alna, Brynjar Arnfinnsson, smiler bredt, vel vitende om at Miljøpartiet de Grønne blomstrer som aldri før.

– Det er kjempegode nyheter som vi er strålende fornøyd med, sier Arnfinnsson om resultatet på Natur videregående skole.  

– Vi ser både i «dalen», Oslo og hele landet at de unge er veldig opptatt av klima- og miljøspørsmålet. Det er bra at det engasjerer ungdommen. De skal jo ta over stafettpinnen etter oss en dag. Vi er mer enn klar for et tronskifte, smiler Arnfinnsson.

Resultatet av skolevalget 2019 på de videregående skolene i Groruddalen.

Resultatet av skolevalget 2019 på de videregående skolene i Groruddalen.