LES DEG OPP: På vigo.no kan du finner mer informasjon om både ulike skoler, opptakskrav og tidsfrister. Foto:
LES DEG OPP: På vigo.no kan du finner mer informasjon om både ulike skoler, opptakskrav og tidsfrister. Foto:Bilde 1 av 1

Slik søker du videregående skole

Årets 10. klassinger skal søke skoler til høsten og nå nærmer søknadsfristen seg.

Til høsten skal det begynne nye elever på Oslos videregående skoler. Det er mange som går siste året på ungdomsskolen og som er usikre på hvilke skoler de vil søke til og hvordan man søker.

Søknadsprosess

Det vanligste er å søke videregående opplæring gjennom nettsiden vigo.no, her får man opp alle skoler som er aktuelle i området man bor. Man logger inn med koder fra MinID. Deretter skal man rangere skolene etter hvor man helst vil begynne, og det er også ulike linjer man kan velge mellom.

Når man søker vil man kunne se hva slags snitt skolen har på de ulike faglinjene. Skolesnittet varierer fra år til år, noe som gjør at du står fri til å søke hvor du vil og i beste fall havne på venteliste.

Ordinært inntak har frist 1. mars, altså vanlige offentlige skoler.

Besøk skolene

Før søknadsperioden har alle skolene hatt åpen dag hvor man kunne komme på besøk. Her har man også fått snakke med elever og lærere for å få hjelp til å ta det riktige valget når man skal søke.

Hvis man ønsker å gå på en privat skole så må man sende søknad direkte til gjeldende skole. Informasjon vil være på hjemmesidene deres og fristen for å søke privat vil variere fra skole til skole.