KLAR FOR STØP: Det er satt opp rammeverk langs brua. (Foto: Sporveien). Foto: Sporveien
KLAR FOR STØP: Det er satt opp rammeverk langs brua. (Foto: Sporveien). Foto: SporveienBilde 1 av 1

Stenger Østensjøveien i helga

Sporveien oppgraderer T-banelinja mellom Brynseng og Hellerud, og i helga skal ny bro støpes over Østensjøveien. Da stenges veien for alle.

Sven Christian Stenvaag i Sporveien forklarer at grunnen til at de nå stenger veien for alle, er for sikkerheten:

– Det er slike operasjoner, så vi må stenge veien for bilister, syklende og fotgjengere.

Bilister som vanligvis kjører den ruta, må derfor finne alternative veier. Det er ikke like lett for fotgjengerne.

– Det finnes ingen gode alternative ruter i området. Da må man enten gå en lang omvei via Nordre Skøyen hovedgård eller en bratt sti og en trapp, som ikke er like lett for de med barnevogn eller de som er dårlige til beins, sier Stenvaag.

Løsningen de har kommet fram til er derfor at fotgjengere og syklister som normalt ville gått og syklet Østensjøveien, får mulighet til å ta banen gratis mellom Brynseng og Høyenhall og dermed komme forbi problemet. Reiser man mer enn ett stopp, må man betale for billett som vanlig.

Arbeidene starter fredag

Dette er den andre brua i området som skiftes ut. Forrige gang ble Østensjøveien kun stengt for bilister, da ny bru skulle heises på plass. Denne gangen støpes brua på stedet.

– At man støper bru her henger sammen med størrelsen og spennet på brua. Og her ville man uansett måttet helstenge veien, sier byggeleder Anders Aamodt i Sporveien.

Veien er i utgangspunktet stengt fra og med fredag 3. mars til og med søndag 5. mars.

– Vi vet ikke hvor lang tid det vil ta for den brua å herdes, men så snart det er trygt så vil vi åpne veien igjen, understreker Aamodt.

Det blir også endringer på bussrutene 23 og 24 i helga. Linje 23 vil kjøre Ring 3 på strekningen Teisenkrysset–Manglerud og stopper ikke på holdeplassene Brynsengveien, Brynseng T, Høyenhall T og Bryn senter. Buss 24 kjører ekstraavganger mellom Økern og Brynseng klokka 06-24 (fredag) og klokka 06-20 (lørdag og søndag). T-banen kjører som normalt.