Foto:
Foto:Bilde 1 av 3
Foto:
Foto:Bilde 2 av 3
Foto:
Foto:Bilde 3 av 3

300 kvadratmeter berørt i gressbrann på Grorud

Torsdagens gressbrann endte heldigvis bra, og æren for det skal blant annet enn snartenkt innringer ha. Nå er det knusktørt i Oslo, og utrykningslederen ber folk bruke sunn fornuft.

Ingen personer kom til skade, med drøyt 300 kvadratmeter av en gresslette langs Alnaelva på Grorud er berørt av brannen. Oslo brann- og redningsetaten ble varlset om brannen ca. 14.45 og første bil var fremme på stedet drøyt ti minutter senere.

– Første bil på stedet fikk raskt kontroll. Nå driver vi med etterslukning for å sikre oss at det ikke er varme i jorden, sier utrykningsleder Sverre Stokkeland.

Obre rykket ut med patruljer fra både hovedbrannstasjonen i sentrum og fra Eikenga på Økern. En tankbil fra Smestad bidro også. Det aktuelle området er underlagt brannstasjonen på Grorud, men Grorud brannstasjon var ute på et annet oppdrag.

– Heldigvis rakk ikke brannen å bli så stor, og det er takket være vedkommende som raskt fikk ringt inn og varslet. Men selv om dette var en liten brann er dette alvorlig; nå er det tørt ute. Vegetasjonen er vissen, død og brennbar, og det har heller ikke regnet mye i det siste.

– Hadde varslingen kommet senere hadde det vært potensiale for spredning til nærliggende bygninger.

Årsaken til brannen er ikke kjent, men Stokkeland understreker at det er lite som skal til før det oppstår brann i tørt gress. Han minner også om bålforbudet.

– Det må vi forholde oss til og være bevisst over at det er tørt nå. En brann som dette, med litt vind, den kan spre seg raskt og være vanskelig å hanskes med.

Her er gressbrannen.

Her er gressbrannen.