Lindeberg kulturfestival 2023
Lindeberg kulturfestival 2023 FOTO: Mathias Kaastad MagnusBilde 1 av 9
Lindeberg kulturfestival 2023
Lindeberg kulturfestival 2023 FOTO: Mathias Kaastad MagnusBilde 2 av 9
Lindeberg kulturfestival 2023
Lindeberg kulturfestival 2023 FOTO: Mathias Kaastad MagnusBilde 3 av 9
Lindeberg kulturfestival 2023
Lindeberg kulturfestival 2023 FOTO: Mathias Kaastad MagnusBilde 4 av 9
Lindeberg kulturfestival 2023
Lindeberg kulturfestival 2023 FOTO: Mathias Kaastad MagnusBilde 5 av 9
Lindeberg kulturfestival 2023
Lindeberg kulturfestival 2023 FOTO: Mathias Kaastad MagnusBilde 6 av 9
Lindeberg kulturfestival 2023
Lindeberg kulturfestival 2023 FOTO: Mathias Kaastad MagnusBilde 7 av 9
Lindeberg kulturfestival 2023
Lindeberg kulturfestival 2023 FOTO: Mathias Kaastad MagnusBilde 8 av 9
SOLGTE UNNA: Jan Eggum solgte alt han hadde med seg av bøker og plater - og alt ble signert.
SOLGTE UNNA: Jan Eggum solgte alt han hadde med seg av bøker og plater - og alt ble signert. FOTO: Rolf E. WulffBilde 9 av 9

Storslått og variert Lindeberg kulturfestival i sommervarmen

Det årlige samarbeidsprosjektet mellom Lindeberg SK og Lindebergkulturens venner gikk sist lørdag av stabelen på Jerikobanen. Med en stor variasjon av aktiviteter og kulturinnslag, kombinert med nydelig sommervær, var det ingen ting som sto i veien for at årets kulturfestival på Lindeberg også ble en braksuksess

Fra klokka 10 om morgenen til 8 på kvelden var det altså aktiviteter og kulturinnslag på løpende bånd. Årets festival var også et slags jubileum, ettersom kulturfestivalen på Lindeberg nå ble arrangert for 15. gang.

Korpsopptreden på Lindeberg senter

Det hele startet med en markering utenfor Lindeberg senter klokka 10.00, der tilskuere og forbispaserende var heldige å få med seg Jernbanens musikkorps sin opptreden. Fra marsmusikk til Flåklypa-sangen var det et fint startnummer på lørdagens kulturfestival. Det ble imidlertid en to- delt opptreden fra Jernbanens musikkorps, idet de marsjerte videre ned til Jerikobanen, der det ble holdt en liten konsert til utenfor klubbhuset.

Fotballturnering, hoppeslott, pølser og brus

Lindeberg kulturfestival er et flott eksempel på hva et par ildsjeler kan gjøre for lokalsamfunnet. En av disse ildsjelene er Arne Storøy som er leder i Lindebergkulturens venner og fikk æren av å åpne arrangementet sammen med bydelsutvalgsleder i Alna bydel. Mari Morken (Ap). Før han overlot mikrofonen til Morken, var Storøy stolt av å kunne ønske alle hjertelig velkommen til den 15. kulturfestivalen på Lindeberg. Bydelsutvalgslederen hadde følgende å si i sin åpningstale:

«I dag skal vi feire og markere alt det positive som kunst og kultur gir oss. Fordi kunst, kultur og idrett skaper sosialt felleskap. Kunst, kultur og idrett skaper tilhørighet. Jeg er veldig glad for at jeg og resten av bydelsutvalget kan være med på å sikre lokale festivaler akkurat som Lindeberg kulturfestival. Denne festivalen gir barn og unge en anledning til å oppleve mestring. De kjenner på glede, og de kjenner på et felleskap. Og så vil jeg takke alle frivillige som har stått på for å gjøre denne festivalen til en virkelighet. Jeg vil også takke alle artistene og andre kulturbidrag, og dere som deltar og er med på å skape nettopp dette sosiale felleskapet».

Fra hallingdans til breakdance

Etter åpningstalene var det på tide med dans på hovedscenen, der det var stor variasjon i type dans, men også i alderen på danserne. Først ut var den norske kultur-dansegruppen Bøling, som til tradisjonell norsk folkemusikk på fele fremførte klassiske norske kulturdanser. Mest kjent blant folk flest var selvsagt hallingdansen, som ble møtt med stor applaus fra publikum. Bøling er en kultur-dansegruppe bestående av 14-19 åringer som ofte opptrer på Norsk kulturmuseum.

Etter innslaget fra Bøling var det midlertid tid for en helt annen type dans, nemlig hiphop og breakdance fremført av «Lindebergkulturens venners HipHop-gruppe» bestående av 4 unge dansetalenter og deres instruktør. Det var altså ikke mangel på variasjon i kulturinnslagene på lørdagens kulturfestival.

Musikknumre på løpende rekke

Helt fram til klokka 8 på kvelden var det altså duket for en rekke musikalske numre på hovedscenen, med en rekke stands og boder, samt en fotballcup som ble spilt på gressmatta utover dagen. Blant de musikalske innslagene utover ettermiddagen og kvelden var Fetter Tom, G52, Purple Legacy og Jan Eggum. Årets kulturfestival på Lindeberg var altså intet annet enn en braksuksess.