SKULLE DEMONSTRERE: Aker sykehus venner var blant de som skulle delta i fakkeltoget. Nå er det avlyst/utsatt. Foto:
SKULLE DEMONSTRERE: Aker sykehus venner var blant de som skulle delta i fakkeltoget. Nå er det avlyst/utsatt. Foto:Bilde 1 av 1

Fakkeltoget utsatt på grunn av smittesituasjonen

Det planlagte fakkeltoget mot sykehusplanene er utsatt på grunn av smittesituasjonen.

I en melding på Facebook bekrefter Aker sykehus venner at det planlagte fakkeltoget som skulle gå fra Oslo Rådhus og til Stortinget er avlyst. Bakgrunnen er smittesituasjonen.

Aksjonsgruppa skriver følgende:

«Vi har ikke noe valg. Fakkeltoget i morgen må utsettes/avlyses på grunn av smittesituasjonen i Oslo. Det er veldig synd, vi skulle så gjerne ha mobilisert og vist Storting og Regjering hva vi mener om den planlagte nedleggelsen av Ullevål og Gaustad sykehus, hva vi mer om raseringen av Rikshospitalet – at det ikke er plass til Groruddalens innbyggere på Nye Aker – at Ahus ikke får nødvendig avlastning. Vi skulle sagt hva vi mener om disse planene og den enorme risikoen – at hele Helse Sør-Øst vil få lide om dette ikke stoppes.«Men vi er sykehusaksjoner og fagforeninger knyttet til sykehusene våre. Vi er pasienter, leger, sykepleiere, ambulansepersonell, helsesekretærer osv – vi kan ikke bidra til å skape risiko for stor smittespredning i sårbare grupper eller blant livsviktig nøkkelpersonell. Vi jobber for å trygge liv og helse og sikre god helsetjenester.For sykehus med kapasitet til å behandle pasienter. Det ville være helt uansvarlig av oss å gjennomføre et fakkeltog nå.Men gi opp kampen, det gjør vi ikke. Vi krysser fingrene for at pandemien snart er over og at vi kan få gjennomført. Hold dere friske, og hold dere klare.»

Fakkeltoget skulle bli gjennomført i samarbeid med alle aksjonsgruppene, med innslag fra flere appellanter og musikk fra Ole Paus.

Det er ikke bestemt når fakkeltoget vil gjennomføres.