Vi tok en prat med leder Morad Jarodi for å høre hvordan møtet gikk:
– Helt fantastisk! Vi fikk masse gode tilbakemeldinger og ros i etterkant, og det var stort engasjement i salen underveis.
– Litt av målet deres var jo å lage et møte der ungdommen også kjenner seg igjen – hvordan gikk det?
– Det var mange ungdommer til stede, og de fortalte etter møtet at de hadde masse på hjertet. Dessverre turte de ikke ta ordet. Neste gang må vi gjøre enda
TRAFF: Morad Jarodi og Groruddalen ThinkTank traff blink både med folkemøtet og spådommene for valget.
mer for at det skal bli høyere under taket slik at alle er trygge nok til å ytre sin mening.
En platform å bygge videre på
Jarodi forteller videre at han er spesielt fornøyd med at man klarte å vekke interesse hos vidt forskjellige tilhørere, der folk kunne treffes på kryss og tvers.
– Det å skape en slik platform er jo litt av målet vårt. At vi lager et nettverk som jobber for Groruddalens interesser. Det var også flere som henvendte seg og gjerne ville være med i tenketanken, og vi prøver naturligvis å være så inkluderende vi kan.
Formålet til Groruddalen ThinkTank kan kanskje høres ut som det sammenfaller litt med Groruddalstinget, men Jarodi mener det ikke er noen konkurranse om oppmerksomheten.
– Både vi og Groruddalstinget er opptatt av det beste for Groruddalen. Jo flere som er det, jo bedre.
– Må se utenfor Ring 3
Før møtet var Jarodi opptatt av at det var mange groruddøler som nok ville ende med å stemme noe annet enn tidligere, mye grunnet av man rett og slett føler seg glemt fra rådhuset. Vi tok oppsummeringen etter valget, der det ganske riktig ble store forandringer fra tidligere.
PÅ KRYSS OG TVERS: Det var en svært mangfoldig forsamling som møtte til det politiske folkemøtet «Kampen for Groruddalen» forrige torsdag.
– Arbeiderpartiet falt, resten av venstresiden steg, og FNB steg aller mest. Det ble omtrent som vi spådde.
Jarodi tror denne trenden ikke vil forsvinne av seg selv, og mener Arbeiderpartiet må ta grep hvis de vil beholde overtaket i dalen.
– Politikken som føres gagner sentrumsnære bydeler med folk som ikke har barn eller personer med god økonomi som har råd til økte bompenger i bytte mot fri bane på motorveiene. Politikerne må ta inn over seg at barnerike familier i utkanten av Oslo er mer avhengig av bil enn folk innenfor ring 3. Det er det ingen tvil om og det må vi se i praktisk politikk for at denne trenden skal snu.
Avslutningsvis peker han også på at byrådspartiene må være litt forsiktige med retorikken, slik at man ikke skaper et enda sterkere skille.
– Så er det blitt en del polarisering. At MDGs Lan Marie Berg provoserer med utsagnet «Vi elsker bompenger» etterfulgt av jubelscener, polariserer dette ytterligere og kan skyve folk enda mer vekk fra miljøvennlig-retning.