FORTSETTER KAMPEN: Maren Rishmyhr i Aker Sykehus Venner inviterer til åpent møte på torsdag kveld. Foto:
FORTSETTER KAMPEN: Maren Rishmyhr i Aker Sykehus Venner inviterer til åpent møte på torsdag kveld. Foto:Bilde 1 av 1

Åpent møte om Aker sykehus:

Tvinger psykiatrien fra Gaustad til Aker

Aker Sykehus Venner inviterer til åpent folkemøte torsdag. De bekymrer seg for planene om at psykiatrien skal inn på somatisk avdeling ved Aker sykehus.

Maren Rismyhr i aksjonsgruppa Aker Sykehus Venner bekymrer seg for de potensielle konsekvensene dersom de nåværende sykehusplanene blir gjennomført.

– Om disse gigantplanene blir gjennomført, så kommer hele psykiatrien til å bli presset inn på den travle somatiske avdelingen på Aker, med utsikt over trafikken ved Sinsenkrysset, sier Rismyhr og rister på hodet.

Oslo er ikke det eneste stedet der dette skjer. I hele landet legges psykiatriske sykehus ned og psykiatrien flyttes på.

– Å skulle gå fra rolige, naturskjønne omgivelser på Gaustad til en travel avdeling med kun en liten luftegård er ikke bra nok, mener Rismyhr bestemt.

Aker Sykehus Venner er klare på at dette er et av de verste aspektene ved sykehusplanene. Når de arrangerer åpent møte torsdag, er det derfor denne problemstillingen som står i fokus.

Planene for Aker

Thorvald Steen og Are Saastad, begge med arbeidserfaring fra psykiatrien, vil ha hovedtalene torsdag. I tillegg vil dagens situasjon bli omtalt i lys av Hurdalsplattformen, der Aker som kjent ble vedtatt som lokalsykehus for Groruddalen samtidig som Ullevål sykehus skal legges ned.

– De sier at det skal skje så raskt som mulig, men hva det faktisk innebærer er jo et annet spørsmål, poengterer Rishmyr.

Ogs Sp-politiker Jan Bøhler vil delta på møtet. Bøhler var i valgkampen svært opptatt av at man måtte bevare Ullevål sykehus for å få Aker som lokalsykehus. Etter at nyheten om at Senterpartiet hadde tapt kampen om Ullevål kom ut, har Bøhler gått inn i «Redd Ullevål sykehus». Dermed er det duket for et spennende møte for å få fram de største utfordringene ikke bare for Aker, men alle sykehus i Oslo og Akershus.

– Jeg håper mange finner veien til samfunnshuset på Grorud denne høstkvelden kl. 18.30, vårt første fysiske møte på riktig lenge. Kampen for å få tilbake lokalsykehuset vårt på Aker er ikke over. Jeg regner med at denne kvelden vil gi oss ny inspirasjon. Gleder meg til å se dere! sier Rismyhr avslutningsvis.

Møtet arrangeres i Grorud samfunnshus.

Møtet arrangeres i Grorud samfunnshus.