OPPMUNTRER TIL KRONERULLING: Anita Slette (Frp, f.v.), Glenn Halvorsen (Frp), Ombir Upadhyay (Frp) og Dhirendra Kant Shukla i HSS Norge håper at privatpersoner og politiske personer i dalen lar seg inspirere til å gi penger til bistand i India. Foto: Caroline Hammer
OPPMUNTRER TIL KRONERULLING: Anita Slette (Frp, f.v.), Glenn Halvorsen (Frp), Ombir Upadhyay (Frp) og Dhirendra Kant Shukla i HSS Norge håper at privatpersoner og politiske personer i dalen lar seg inspirere til å gi penger til bistand i India. Foto: Caroline HammerBilde 1 av 1

Stovner Frp har samlet inn penger til koronakrisa i India

I India er korona-krisen svært alvorlig. Medlemmene i Stovner Fremskrittsparti valgte å ta i et tak for å hjelpe. Sammen med organisasjonen HSS Norge har de samlet inn penger som kan sørge for anskaffelse av medisinsk hjelp.

Nyhetsendinger fra NRK med overfylte sykehus og personer som gisper etter luft, men som ikke får plass, har gjort inntrykk i Stovner Fremskrittsparti. Lokallagsleder Ombir Upadhyay samlet kreftene i lokallaget, og nå har de satt i gang kronerulling.

– Vi har samlet inn og donert til HSS Norge, som organiserer bruken av pengene og sikrer at de går til riktig bruk, sier han.

– Vi har sett på nyhetene og hørt hvordan de har gispet etter luft. En dråpe fra oss kan være det som trengs for å fylle begeret, tilføyer Anita Slette, medlemsansvarlig i lokallaget.

Lokallaget håper at de, ved å gå foran, kan inspirere andre partier til å starte kronerulling. Innad i Frp er det allerede håp om at det kan komme mer.

– For bare noen dager siden gikk Christian Tybring-Gjedde ut og ba andre lokallag om å vurdere å gjøre det samme. Jeg håper at de andre lokallagene i Fremskrittspartiet tar den oppfordringen, sier Upadhyay.

Krise i India

Stovner Frp har valgt å samarbeide med HSS Norge, en hinduistisk veldedig organisasjon. De arbeider primært med å styrke og fremme hinduistiske idealer og verdier. Under pandemien har organisasjonen blant annet delt ut hjemmelagd mat til dem som trenger det. Nå som situasjonen er kritisk i India, er fokuset deres rettet dit.

– Vi har tidligere samlet inn penger til mindre sykehus i India, som ikke har like mye ressurser som en del av de større sykehusene. Nå vil pengene gå til medisinske ressurser, forklarer Dhirendra Kant Shukla i HSS Norge.

Fordi HSS Norge er en veldedig og frivillig organisasjon med stort kontaktnett i India, påpeker Shukla at det er lite av det som blir samlet inn som ikke blir sendt til bistandsområdet. For representantene fra Stovner Frp er det et viktig poeng.

– Vi i Frp er humanitære, vi lider med dem, samtidig som vi ønsker å gi dem hjelpen der de er. Da er det fint at vi kan bli med på denne dugnaden og vite at alt går til formålet, sier Slette.

Hun påpeker at selv om Stovner i norsk perspektiv har vært hardt rammet, kan det ikke sammenlignes med hva man ser i India nå. Da mener hun og partifellene at det er viktig at man gjør det man kan for å hjelpe dem som sliter mest.

– Jeg håper at ved å spre ordet, så får vi inn enda mer som kan hjelpe de hardest rammede områdene i India. Dette er en krise, og vi må handle raskt for å få hjelpen ut, avslutter Upadhyay.