MÅLRETTET INNSATS: Det iverksettes målrettede tiltak i prioriterte områder basert på politiets erfaringer og funn i en trygghetsundersøkelse gjennomført i Oslo.
MÅLRETTET INNSATS: Det iverksettes målrettede tiltak i prioriterte områder basert på politiets erfaringer og funn i en trygghetsundersøkelse gjennomført i Oslo. Bilde 1 av 2
BLIR MER SYNLIGE: Politiet skal prioritere oppfølging i ni områder. To av dem er i Groruddalen.
BLIR MER SYNLIGE: Politiet skal prioritere oppfølging i ni områder. To av dem er i Groruddalen.Bilde 2 av 2

Varsler ekstra politi på Furuset og Veitvet

Furuset og Veitvet er to av ni områder i Oslo-området som skal få ekstra politioppsyn fremover. Det kunne Oslo-politiet meddele tirsdag, da de trakk fram de ni prioriterte områdene som skal følges tettere opp av politiet.

De ni områdene som blir prioritert sliter med mye av det samme. Unge kriminelle, økt vold, narkotikasalg og lav tillit til politiet er gjennomgående. Nå vil politiet jobbe tettere i de utsatte områdene.

I tillegg til Veitvet og Furuset skal også Tøyen, Grønland, Majorstua, Bjørndal, Mortensrud/Bjørnerud, Sandvika sentrum og Asker sentrum følges opp tettere av politiet. Alle områdene har opplevd en økning i kriminalitet og mer uttrygghet.

Politimester Ida Melbo Øystese legger på vegne av politiet fram de ni prioriterte områdene.

– Mitt budskap til kriminelle nettverk som vil etablere seg her i Oslo er: Begår du kriminalitet her, må du regne med å bli tatt og straffet, sier Øystese.

Vil få has på kriminaliteten

Furuset trekkes fram som ett av områdene som i dag har et etablert kriminelt nettverk. Svært mange av medlemmene bor og kommer fra Furuset. Spesielt området rundt sentret og t-banen oppleves som utrygt for mange, ifølge politiet.

BLIR MER SYNLIGE: Politiet skal prioritere oppfølging i ni områder. To av dem er i Groruddalen.

I tillegg har Furuset opplevd økt vold. Mellom 1. januar 2023 og 31. august 2023 var det hele fire drapsforsøk på Furuset. Det har ført til stor frykt i nærmiljøet.

Politiet mener at Furuset har høy grad av kriminalitet, høy grad av ungdomskriminalitet, lav tillit til politiet og et synlig kriminelt nettverk.

På Veitvet er det mange av de samme utfordringene, selv om det ikke er et synlig kriminelt nettverk i området. Det pekes på at det er mye utrygghetsskapende kriminalitet og kriminalitet blant unge, med lav tillit til politiet lokalt.

– Vi i Oslo politidistrikt iverksetter nå en målrettet innsats i prioriterte områder for å bidra til økt trygghet og for å hindre kriminalitet, sier Øystese.