VÅT DOMMER: Når du har dømt Norway Cup i 25 tåler du litt regn - veterandommer Willy Furu tok det med et smil.
VÅT DOMMER: Når du har dømt Norway Cup i 25 tåler du litt regn - veterandommer Willy Furu tok det med et smil. FOTO: Rolf E. WulffBilde 1 av 23
TØRR DOMMER: Willy Furu (70) har dømt Norway Cup i 25 år. Her viser han neste kamp han skal dømme  etter at han har fått tørket opp i dommerteltet - Sund SK mot Rælingen.
TØRR DOMMER: Willy Furu (70) har dømt Norway Cup i 25 år. Her viser han neste kamp han skal dømme etter at han har fått tørket opp i dommerteltet - Sund SK mot Rælingen. FOTO: Rolf E. WulffBilde 2 av 23
Sund SK-Rælingen 2-3 - Gutter 13 Norway Cup 2023
Sund SK-Rælingen 2-3 - Gutter 13 Norway Cup 2023 FOTO: Rolf E. WulffBilde 3 av 23
AUDA: Den kjente han nok godt!
AUDA: Den kjente han nok godt! FOTO: Rolf E. WulffBilde 4 av 23
Sund SK-Rælingen 2-3 - Gutter 13 Norway Cup 2023
Sund SK-Rælingen 2-3 - Gutter 13 Norway Cup 2023 FOTO: Rolf E. WulffBilde 5 av 23
GODT BLIKK: Dommer Willy Furu fikk med seg alle detaljer ute på banen.
GODT BLIKK: Dommer Willy Furu fikk med seg alle detaljer ute på banen. FOTO: Rolf E. WulffBilde 6 av 23
GODLYNT DOMMER: Willy Furu har alltid smilet på lur når han dømmer fotballkamper.
GODLYNT DOMMER: Willy Furu har alltid smilet på lur når han dømmer fotballkamper. FOTO: Rolf E. WulffBilde 7 av 23
Sund SK-Rælingen 2-3 - Gutter 13 Norway Cup 2023
Sund SK-Rælingen 2-3 - Gutter 13 Norway Cup 2023 FOTO: Rolf E. WulffBilde 8 av 23
Sund SK-Rælingen 2-3 - Gutter 13 Norway Cup 2023
Sund SK-Rælingen 2-3 - Gutter 13 Norway Cup 2023 FOTO: Rolf E. WulffBilde 9 av 23
GODT BLIKK: Dommer Willy Furu fikk med seg alle detaljer ute på banen.
GODT BLIKK: Dommer Willy Furu fikk med seg alle detaljer ute på banen.Bilde 10 av 23
VIKTIG HJELPEMIDDEL: Det var mange som hadde sjekket værmeldingen og sørget for å bringe med seg paraply - og det fikk man god bruk for.
VIKTIG HJELPEMIDDEL: Det var mange som hadde sjekket værmeldingen og sørget for å bringe med seg paraply - og det fikk man god bruk for. FOTO: Rolf E. WulffBilde 11 av 23
I VINDEN: Sannsynligvis den mest hårfagre dommeren under årets Norway Cup.
I VINDEN: Sannsynligvis den mest hårfagre dommeren under årets Norway Cup. FOTO: Rolf E. WulffBilde 12 av 23
TØFF MOTSTAND: Romsås  (oransje/grønn) sine 13-års gutter møtte formidabel mostand i form av Fyllingsdalen og tapte desverre hele 0-14.
TØFF MOTSTAND: Romsås (oransje/grønn) sine 13-års gutter møtte formidabel mostand i form av Fyllingsdalen og tapte desverre hele 0-14. FOTO: Rolf E. WulffBilde 13 av 23
STERKE FARGER: Supporterne til Austrheim var uten tvil dagens mest fargerike.
STERKE FARGER: Supporterne til Austrheim var uten tvil dagens mest fargerike. FOTO: Rolf E. WulffBilde 14 av 23
VIKTIG JOBB: Søppelplukking og transport av varer til utekiosken er en av mange oppgaver som de mange frivillige i Furuset IF tar på seg for at det skal være mulig å være medarrangør på Norway Cup.
VIKTIG JOBB: Søppelplukking og transport av varer til utekiosken er en av mange oppgaver som de mange frivillige i Furuset IF tar på seg for at det skal være mulig å være medarrangør på Norway Cup. FOTO: Rolf E. WulffBilde 15 av 23
I VINDEN: Sannsynligvis den mest hårfagre dommeren under årets Norway Cup.
I VINDEN: Sannsynligvis den mest hårfagre dommeren under årets Norway Cup. FOTO: Rolf E. WulffBilde 16 av 23
BLID VAFFELGJENG: Gulnaz Marie (20) (f. v.), Sonya (19) og Mona (19) hadde full kontroll på vaffelstekingen. leder for Furuset IF fotball, Hege Ajer Petterson, er fornøyd med innsatsen.
BLID VAFFELGJENG: Gulnaz Marie (20) (f. v.), Sonya (19) og Mona (19) hadde full kontroll på vaffelstekingen. leder for Furuset IF fotball, Hege Ajer Petterson, er fornøyd med innsatsen. FOTO: Rolf E. WulffBilde 17 av 23
SPESIELL VAKT: Liv Bentsen Nesje måtte passe på at ingen kom seg inn i det tekniske rommet mens utluftingen av all damp foregikk.
SPESIELL VAKT: Liv Bentsen Nesje måtte passe på at ingen kom seg inn i det tekniske rommet mens utluftingen av all damp foregikk. FOTO: Rolf E. WulffBilde 18 av 23
GODT HUMØR: Liv Bentsen Nesje smiler i regnet når hun kan konstatere at strømmen er tilbake i utekiosken.
GODT HUMØR: Liv Bentsen Nesje smiler i regnet når hun kan konstatere at strømmen er tilbake i utekiosken.Bilde 19 av 23
INGEN BESTIKKELSE:Jententil Rælingen holdt seg tørre i dommerteltet før de skulle varme opp til kamp - uten bestikkelsesforsøk overfor dommerstanden.
INGEN BESTIKKELSE:Jententil Rælingen holdt seg tørre i dommerteltet før de skulle varme opp til kamp - uten bestikkelsesforsøk overfor dommerstanden. FOTO: Rolf E. WulffBilde 20 av 23
TØFF MOTSTAND: Romsås  (oransje/grønn) sine 13-års gutter møtte formidabel mostand i form av Fyllingsdalen og tapte desverre hele 0-14.
TØFF MOTSTAND: Romsås (oransje/grønn) sine 13-års gutter møtte formidabel mostand i form av Fyllingsdalen og tapte desverre hele 0-14. FOTO: Rolf E. WulffBilde 21 av 23
TØFF MOTSTAND: Romsås  (oransje/grønn) sine 13-års gutter møtte formidabel mostand i form av Fyllingsdalen og tapte desverre hele 0-14.
TØFF MOTSTAND: Romsås (oransje/grønn) sine 13-års gutter møtte formidabel mostand i form av Fyllingsdalen og tapte desverre hele 0-14. FOTO: Rolf E. WulffBilde 22 av 23
TØFF MOTSTAND: Romsås  (oransje/grønn) sine 13-års gutter møtte formidabel mostand i form av Fyllingsdalen og tapte desverre hele 0-14.
TØFF MOTSTAND: Romsås (oransje/grønn) sine 13-års gutter møtte formidabel mostand i form av Fyllingsdalen og tapte desverre hele 0-14. FOTO: Rolf E. WulffBilde 23 av 23

Våt åpning og elektriske problemer da Willy (70) feiret 25-års dommer-jubileum

Vått, sol, litt våtere, stekende sol, enda mer vått og så kom sola på nytt. Paraplyene ble slått opp og ned i løpet av den første Norway Cup-dagen på Furuset. Men dommer-veteran Willy brydde seg lite om det – han har blåst i dommerfløyta mang en regnværsdag gjennom årene.

– Fint at du tok med deg sola, smiler leder for Furuset IF fotball, Hege Ajer Petterson idet vi entrer banene på Furuset den første spilledagen i årets utgave av Norway Cup.
 Tidligere på dagen hadde regnet lagt sin våte ramme om Furuset. Nå hadde sola kommet fram.
– Men det regner på Ekeberg. Prata nettopp med mannen min som er der oppe, sier Hege.
En titt opp på himmelen og vi skjønner at regnet på Ekeberg snart tar turen til Furuset.

Begynner oppvarmingen

Det tar kun 10 minutter før det begynner å øse ned på Furuset igjen. Ute på banen sliter gutt 13-laget til Romsås IL i sin første kamp. Fyllingsdalen leder hele 7-0 til pause. Dessverre blir det syv nye mål imot i andre omgang. Men det kommer flere kamper – vi ønsker lykke til i neste kamp. Undertegnede har for øvrig søkt tilflukt i dommerteltet – sammen med U13-jentene fra Lørenskog. De får lov til å stå der før de begynner oppvarmingen til sin første kamp som er mot Loddefjord. I likhet med gutta fra Romsås ender også deres første kamp med tap – men kun med 1-3.

Forberede seg

Det er Willy Furu fra Hundvåg IL som har dømt kampen til Romsås. Søkk våt kommer han seg på tørr grunn i teltet.
– Jeg rekker å tørke opp før neste kamp, humrer han.
– Hvor mange kamper blir det på deg i løpet av Norway Cup?

– Et sted mellom 20 og 30. To kamper hittil i dag, og det er to igjen, sier Willy.
Den godt modne dommeren begynner å forberede seg til nok en kamp. Ingen tvil om at han har blåst i fløyta gjennom hundre, ja sikkert et par, tre tusen kamper i løpet av karrieren.
– Du blir aldri lei?
– Aldri. Og Norway Cup skal jeg ha med meg så lenge hode og kropp holder. Nå har jeg fylt 70, og det er 25. gangen jeg er med, smiler Willy.
Så er det ut på banen igjen, klar til neste kamp – denne gang i solskinn.

I dommerteltet får vi høre fra kollegaene at Willy er en særdeles jovial og hyggelig mann som har en egen evne til å lede kamper i aldersbestemte klasser, hvor han med stoisk ro, godt humør, men også nødvendig myndighet når det trengs, alltid får gode skussmål. En dommer som også blir fortrukket til å dømme «Stjernelagkamper» (tilrettelagt fotball).

Elektriker på vei

En annen som har fått en skikkelig dusj i regnværet er Liv Bentsen Nesje, som sammen med Hege har kontroll på det meste av det som foregår på Furuset-banene. Vel, nesten. For det er ikke strøm i kiosken som står ute ved en av banene. Hun bryr seg døyten om at hun er våt. Det viktigste er at strømmen kommer tilbake.
– Men elektriker er på vei. Det ordner seg snart, lover Liv.
Så må hun ta vakt ved der problemet oppsto.
– Det var en pakning i et rør som sprakk og dermed vannlekkasje i det tekniske rommet på klubbhuset. Da vi åpnet døra sto dampen ut av rommet. Det er årsaken til at det ikke er strøm i utekiosken. Ikke spør meg hvordan dette henger sammen, smiler Liv.

Heldigvis har de fått låne et aggregat fra gode Norway Cup-medarrangører i Rustad og Abildsø SK slik at de får luftet ut rommet.
– Men jeg må sitte og holde vakt her en stund. Det tar vi med et smil og godt humør. Ingen Norway Cup uten uforutsette hendelser. Det er normalen, det, slår Liv fast.
Heldigvis er det strøm hele tiden i hoved-kiosken slik at salget av is, vafler, pølser, brus og annet snadder kan foregå uavbrutt.

Sultne kunder

Der har tre spillere på Furuset damers senior-lag kommet godt i gang med sin økt. Sonya (19) steker vaffel i stor stil mens Gulnaz Marie (20) og Mona (19) ekspederer sultne kunder.
– Bare blide folk som handler her. Skikkelig koselig jobb, sier Mona.
Jentene er med på den nye satsingen på senior kvinner i Furuset IF. Elleverlaget spiller i 5. divisjon, mens syverlaget er i 2. divisjon. Fra ikke å ha et lag i det hele tatt er det nå litt over 40 jenter/damer som har satt i gang med fotballsparking.
– Det blir en del tap, men det er forbedringer for hver kamp, konstaterer Sonya.
– Snart blir vi like gode i fotball som vi er til å steke vafler. Det er nødt til å bli bra, humrer Gulnaz Marie.

Dermed er første dags innsats i Norway Cup over for den innsatsfylte gjengen i Furuset IF. Vaffelsalg, parkeringsvakter, «aggregatromvakt», søppelplukking og hundrevis av andre små og store gjøremål. Nå gjør de seg klar til neste dag. Det skal bli mer regn, men forhåpentligvis ikke flere strømbrudd. Uansett – Furusetgjengen fikser alt som kommer i deres vei!