Refstad skole
Refstad skole

Refstad skole holder stengt

Busselskapet satte foten ned søndag kveld. Det er for trangt og farlig å kjøre opp bakken på Bredtvet for å få levert ungene på skolen. Mandag holdes derfor elevene hjemme.

– Det er særlig en bakke opp til skolen som er ganske lang og bratt. Den er smal og med fortau på siden, sier rektor Magnus Nesset-Kristiansen.

Refstad skole har i dag midlertidig beliggenhet på Bredtvet mens ny skole bygges. Derfor kjøres elevene til skolene med busser. Allerede på fredag varslet busselskapet at det kunne bli problemer mandag.

– Vi har sett på alle andre muligheter, som å stoppe i Nedre Kalbakkvei. Hadde vi gjort det, så hadde vi blokkert trafikken i ganske lang tid fordi vi har såpass mange og store busser, sier Nesset-Kristiansen.

Det er busselskapet som satte foten ned og vurderte det som farlig å forsøke å få bussene opp den lange og bratte bakken til skolen. Den avgjørelsen støtter rektoren.

– Jeg har full forståelse for at de satte ned foten, for den er livsfarlig.

Mandag har elevene hjemmeskole, i det Nesset-Kristiansen kaller «et gufs fra koronatiden». Han roser samtidig foreldrene for forståelsen.

– Vi har ikke fått noen klager fra foreldre i dag. De har vært veldig forståelsesfulle.

Håpet er at elevene skal kunne komme tilbake på skolen tirsdag, men det vil til syvende og sist være busselskapet som avgjør.

– Jeg skulle gjerne vært ute og brøytet selv, men det er ikke vi som har brøytemaskinene, påpeker han.