VINTERLANDSKAPET ER TILBAKE: Våren måtte vike etter at det torsdag kom nytt snøvær.
VINTERLANDSKAPET ER TILBAKE: Våren måtte vike etter at det torsdag kom nytt snøvær.Bilde 1 av 2
BØRST AV: Bilene må igjen børstes av før kjøreturen etter at det torsdag begynte å snø igjen.
BØRST AV: Bilene må igjen børstes av før kjøreturen etter at det torsdag begynte å snø igjen.Bilde 2 av 2

Snøen har kommet tilbake: Ruter anbefaler å ta t-banen

April starter med snøvær. Torsdag ble det igjen hvitt på bakken, og snøværet skal fortsette gjennom fredagen.

Det er glatt på veiene flere steder i byen etter at snøværet kom tilbake. Flere steder har bilister vært uheldige i møte med værforholdene. I halv ett-tida torsdag snurret en bil ved Ryenkrysset og havnet i en tunnelvegg. En bilist på Høybråten endte opp på tvers av kjørebanen, noe som førte til køer i området. Det er også meldt om en ulykke på E6 Karihaugen, etter at en bil kjørte i autovernet.

Ifølge operasjonsleder Øyvind Hammervold skal det være glatt flere steder, inkludert på E6 nordgående ved Alnabru.

BØRST AV: Bilene må igjen børstes av før kjøreturen etter at det torsdag begynte å snø igjen.

Ruter advarer

Flere ganger i vinter fikk bussene som kjører for Ruter problemer da det snødde mye. Nå advarer selskapet reisende mot å velge buss framfor t-bane og tog.

– Vi forventer at busstrafikken kan bli påvirket av vanskelige kjøreforhold. Beregn god tid og reis gjerne med skinnegående transport som trikk, t-bane og tog om du kan, oppfordrer Øystein Dahl Johansen, pressetalsperson i Ruter.

Torsdag ettermiddag er det ingen store forsinkelser eller kanselleringer for bussene.

Unngå sommerdekk

Om du valgte å bytte dekk på bilen i påsken, bør du ikke kjøre før veiene er bare igjen. Med sommerdekk har du dårligere veigrep, som gjør at du lettere sklir på vinterføre. Forsikringsselskapene advarer også at dersom du kjører på sommerdekk på vinterføre og havner i en ulykke, risikerer du at du blir sittende med hele regninga.

– Hold ekstra avstand til bilen foran deg og tilpass farten etter underlaget. Når temperaturen ligger rundt null grader vet vi at det blir glatt. Ta det pent og vis hensyn, så kommer alle trygt hjem også helt på tampen av vinteren, anbefaler Roger Ytre-Hauge, fagsjef på motor i Frende Forsikring, videre.