TOPPSCORER: Det var Roy Emeka Lindland Nwachukwu som ble toppscorer for Ammerud i kampen mot Bærum på mandag.
TOPPSCORER: Det var Roy Emeka Lindland Nwachukwu som ble toppscorer for Ammerud i kampen mot Bærum på mandag.

Ammerud tapte for Bærum i nest siste seriekamp, nå skal alt avgjøres

Bortekampen mot Bærum var viktig for Ammerud. De har kun én kamp igjen før sluttspillet mot Asker, som tapte for Kongsberg onsdag kveld. Nå møtes Ammerud og Asker til en siste kamp på lørdag, hvor vinneren får sluttspill.

Mandagens bortekamp for Ammerud endte 95-86 til Bærum. Selv om ikke Ammerud gikk seirende ut av oppgjøret, så synes kaptein Eric Gilchrese at de spilte en bra kamp.

– Det var en god kamp. Bærum leverte på banen når det gjaldt, de hadde struktur og løp offensivt. Slik holdt de på helt til slutten, de plukket oss litt fra hverandre og fikk enkle kurver. Vi måtte jobbe hardere siden de var i konstant bevegelse. Det fikk oss til å rotere mye, men de fant alltid den rette mannen å sentre til, sier Gilchrese.

Det var ekstremt jevnt i de tre første periodene. Det var kun tre poeng opp til Bærum da den fjerde perioden startet, men der falt Ammerud sammen.

– Vi har spilt sånn hele sesongen, har hengt med i de første 20-30 minuttene, og så faller vi sammen. Vi har ennå ikke funnet identiteten vår ute på banen. Vi har heller ikke funnet en måte å stenge ned kamper på, der sliter vi. Det holder ikke med 30 minutter med bra spill, kampene varer i 40, informerer Gilchrese.

– Hva var det som manglet i spillet deres?

– Vår defensive tilkobling. Offensivt må vi finne ut hvordan vi kan sette og skaffe oss enklere kurver. Selv om vi sliter offensivt i kamper, så er vi nødt til å opprettholde forsvaret vårt. Vi slapp dem inn til slutt, og de vant den fjerde perioden med seks poeng. Det kommer av mange småfeil som bygger seg opp. Så vi må gjøre det bedre defensivt, vi vet hvor det gikk galt, svarer Gilchrese.

Har enda håp

Selv om et tap ikke er optimalt, så har ikke Ammerud-gutta gitt opp kampen om sluttspillet ennå. Nå skal alt avgjøres i siste serierunde.

– Dette tapet vil ikke påvirke oss i det hele tatt. For øyeblikket er det ingen vits i å fokusere på tapet vårt for Bærum. Det mangler kun én kamp for oss før sluttspill, alle de 29 kampene før spiller ingen rolle nå. Det er bare kampen mot Asker som betyr noe, deler Gilchrese.

Gilchrese kan også dele at lagmoralen er fin, de legger alt inn i siste kamp mot Asker og satser på å skaffe seg billetten til sluttspillet.

– Nå må vi fokusere på Asker. Alle er motiverte, vi skal spille en ekstremt viktig kamp, ​​det er gøy å få muligheten til det. Forhåpentligvis drar vi hjem med poengene og skaffer oss sluttspill, så lagmoralen er god, avslutter Gilchrese.

Kampfakta:

Basket, BLNO, Herrer:
Bærum Basket – Ammerud: 95 – 86 (23-22, 23-23, 23-21, 26-20)
Nadderudhallen
Tilskuere: 50

Ammeruds lag (poeng i parentes):
Jacob Francis Røysland
Eric Lamont Gilchrese (18)
Matthew Bernarte Garcia
Daniel Exauce Omedikonga
Mustapha Abdou Dibba (20)
Jan Prus
Ilarion Bonhomme (12)
Darian Michael Lugo
Razvan Matei Argatu
Skage Spernes Eidholm
Roy Emeka Lindland Nwachukwu (27)
Henrik Male Davidsen (9).