STARTET MED BORDTENNIS: Mange baller og god stemning da Høybråten og Stovner IL holdt sin aller første bordtennistrening.
STARTET MED BORDTENNIS: Mange baller og god stemning da Høybråten og Stovner IL holdt sin aller første bordtennistrening. FOTO: Kay Grue ThorsenBilde 1 av 4
GLAD FOR Å VÆRE I GANG:  Egil Hauge (styremedlem i Norges Bordtennisforbund), Jon Schmidt (leder i HSIL), Emilie Ødegård (prosjektmedarbeider i HSIL) og Gundars Rusis (landslagstrener i Norges Bordtennisforbund) er alle glade for å være i gang med bordtennis i Idrettens Hus Nordbyen.
GLAD FOR Å VÆRE I GANG: Egil Hauge (styremedlem i Norges Bordtennisforbund), Jon Schmidt (leder i HSIL), Emilie Ødegård (prosjektmedarbeider i HSIL) og Gundars Rusis (landslagstrener i Norges Bordtennisforbund) er alle glade for å være i gang med bordtennis i Idrettens Hus Nordbyen.Bilde 2 av 4
FOR ALLE: Alder er ingen hindring for å drive med bordtennis i HSIL. Verken den ene eller andre veien. Her med Magnus (5) og Morten Pettersen (76).
Bilde 3 av 4
STARTET MED BORDTENNIS: Mange baller og god stemning da Høybråten og Stovner IL holdt sin aller første bordtennistrening.
STARTET MED BORDTENNIS: Mange baller og god stemning da Høybråten og Stovner IL holdt sin aller første bordtennistrening.Bilde 4 av 4

Bare én måte å åpne den proffe bordtennis-hallen på Rommen… En «million» baller i lufta!

Høybråten og Stovner IL har fått pusset opp egne lokaler i Idrettens Hus Nordbyen og startet opp sin egen bordtennisgruppe. På første trening flokket både eldre og yngre folk til for å være med på moroa. Nå tror klubben at det blir en bordtennis-boom nord i Groruddalen.

– Dette var fantastisk morsomt. Vi er strålende fornøyd med åpningen, og ekstra gøy var det at det kom så mange som ville være med. Dette lover absolutt godt for fortsettelsen. Vi forventer egentlig en bordtennis-boom framover, sier Jon Schmidt.

Lederen av Høybråten og Stovner IL (HSIL) var selv til stede da klubben en liten stund tilbake gjennomførte sin aller første bordtennistrening. Dit hadde mange funnet veien.

– Emilie Ødegård fra klubben har jobbet kjempehardt for å få dette prosjektet i gang, og med god hjelp fra Norges Bordtennisforbund har vi nå kommet fram til at moroa kunne begynne. Norges Bordtennisforbund stilte mannsterke opp for å lose oss gjennom den første treningen. Det ble skikkelig suksess med mange frammøtte, stor interessse og mye moro. Sammen skal vi klare å få et nytt og veldig godt bordtennistilbud på plass for groruddøler, og vi tror mange vil være med på dette framover, sier Jon Schmidt.

GLAD FOR Å VÆRE I GANG: Egil Hauge (styremedlem i Norges Bordtennisforbund), Jon Schmidt (leder i HSIL), Emilie Ødegård (prosjektmedarbeider i HSIL) og Gundars Rusis (landslagstrener i Norges Bordtennisforbund) er alle glade for å være i gang med bordtennis i Idrettens Hus Nordbyen.

Blant landets beste lokaler

Bordtennisen i Høybråten og Stovner IL foregår i Idrettens Hus Nordbyen. Der har klubben fått på plass et av landets beste lokaler for bordtennis. I samarbeid med Bryn Eiendom og Bymiljøetaten har man pusset opp store lokaler med sportsgulv i riktig farge. De kan ha 12 internasjonale baner i lokalene, og opp mot 20 baner i treningssammenheng.

– Vi er ordentlig stolte av disse lokalene. Det er gøy å kunne invitere folk til å prøve ut bordtennis når alt er såpass på stell, sier Jon Schmidt.

Landslagstrener Gundars Rusis og styremedlem i Norges Bordtennisforbund, Egil Hauge, var til stede på åpningen for å dele av sin kunnskap til alle frammøtte. Også førstnevnte fant fram superlativene da han snakket om de nye lokalene til HSIL.

– Rett og slett fantastiske lokaler. Det går ikke an å drømme om mer. De er blant de bedre i Norge. Her ligger egentlig alt til rette for full fart framover, slår Rusis fast.

Landslagstreneren mener at oppstarten av bordtennis i HSIL var lovende.

– Det var en veldig fin oppstart med mange som møtte opp, og mange i forskjellige aldre. Den yngste var fem år, mens den eldste var 76. Det er helt herlig, og et bevis for at bordtennis er en idrett for absolutt alle. Alle kan ha det gøy med bordtennis, sier Gundards Rusis.

– Kom og prøv

Norges Bordtennisforbund vil hjelpe HSIL med treninger hver onsdag fram til jul. Parallellt jobber HSIL med å finne ildsjeler og folk til å drifte gruppa videre mer organisert fra nyåret. I mellomtiden er det bare å møte opp i Idrettens Hus Nordbyen om du har lyst til å prøve.

– Treningene våre på onsdager er åpne for absolutt alle, men om du vil prøve utenom dette er det heller ikke noe problem. Det er bare å ta kontakt med hallvakta og si at du vil spille bordtennis. Vi kommer også til å arrangere åpne dager, fritreninger og annet moro utover. Det er bare å bli med og la seg bli bitt av basillen, sier Jon Schmidt.