G13 fra Høybråten og Stovner IL leverte en kamp man sent vil glemme!
G13 fra Høybråten og Stovner IL leverte en kamp man sent vil glemme! FOTO: Jamil Dost

Norway Cup på Furuset:

En thriller signert HSIL

Årets utgave av Norway Cup er for alvor i gang, noe som vil si at flere lag fra over hele Groruddalen er i aksjon! Høybråten og Stovner IL stiller med godt over 30 lag, og langt over 100 spillere. Blant disse er G13 All Stars, som leverte en thriller av en kamp mot Eidsvåg på Furuset.

Det er alltid god stemning på Furuset under Norway Cup-uka. Store og små fra over hele Norge har tatt turen for enten å spille selv, eller heie fra sidelinjen. Det er lite som kan gjøre sommerdagene bedre når atmosfæren er på topp!

Lag fra Bergen og Drammen har tatt turen, men det er uansett et lokalt fotballag som fanger vår oppmerksomhet. Det er snakk om de himmelblå gutta fra Høybråten og Stovner IL. De har, i motsetning til sine motstandere, ikke reist særlig langt for å delta. Det vil dog ikke si at de tar lett på turneringen.

De spilte sin siste kamp for dagen mot Eidsvåg, og det ble litt av en kamp. Når dommeren blåste i gang kampen var det fullt jag. Groruddølene satte opp et høyt press og satte med det standarden for kampen. Gjestene fra Eidsvåg lot seg ikke skremme og svarte med et tilsvarende høyt tempo. Inngangen til oppgjøret åpnet kampen, og det gikk fra ende til ende.

Til tross for en jevn første omgang, var det Eidsvåg som tok det første stikket midtveis i omgangen. Det ble lagt inn godt i boksen, og det var lite sisteskansen til HSIL kunne gjøre. Resten av omgangen bydde ikke på særlig store sjanser for noen av lagene. De gikk dermed inn til pause på stillingen 1-0 i favør Eidsvåg.

Pausen kom til godt nytte for HSIL, fordi de åpnet andre omgang svært godt. Igjen satte de et høyt press, og forsøkte å spille baller i bakrom. Den andre omgangen viste seg å være mer effektiv for dette trekket, da de kom til flere målfarlige sjanser. Utlikningen kom også på denne måten. Ballen ble lempet inn i boksen. Det ble avfyrt et raskt skudd som målvakten ikke klarte å holde på. Da var det godt at gutta fra Groruddalen var våkne og pirket inn ballen. Stillingen var med det 1-1, og det kunne gå begge veier.

Høybråten og Stovner IL beholdt initiativet og styrte større deler av kampen. Unntaket var enkelte lange baller fra Eidsvåg og et par feilpasninger, som ga kampen spenning. Spennende skulle det også bli da de blåkledde fikk to frispark svært nære mål. Begge kom i etterkant av gode løp der Eidsvåg ikke kunne gjøre annet enn å rive ned spillerne. Dødballene hadde god adresse, men muren til vestlendingene sto i veien begge ganger.

Avslutningsvis kom HSIL fram til sin kanskje største sjansen i andre omgang. Etter litt rot ved sidelinjen ble ballen sendt inn foran buret til Eidsvåg. Etter litt flipperspill fikk groruddølene avfyrt et hardt skudd. Marginene var ikke på deres side da skuddet gikk i tverrligger. Fortvilelsen var stor på gressmatta – det skjønner vi godt, for alle på sidelinjen var godt på vei mot å feire seiersmålet.

Det endte 1-1 på Furuset mellom Høybråten og Stovner IL og Eidsvåg. Resultatet er dog noe misvisende, for kampen hadde alt fra høyt tempo og heftige dueller, til mål og farlige sjanser på tampen. Groruddølene gjorde en hederlig innsats, og ble belønnet med ett poeng.