BEDRE I VIRKELIGHETEN: Grorud ILs hovedtrener Eirik Kjønø har tatt over de gulkledde også på FM. Foreløpig går det bedre i virkeligheten. Foto: Kay Grue Thorsen
BEDRE I VIRKELIGHETEN: Grorud ILs hovedtrener Eirik Kjønø har tatt over de gulkledde også på FM. Foreløpig går det bedre i virkeligheten. Foto: Kay Grue ThorsenBilde 1 av 1

Grorud IL drar i gang FM-konkurranse:

Er du en bedre trener enn Eirik Kjønø?

Har du mye tid til overs i disse korona-tider? Da kan du slenge deg på Grorud ILs konkurranse om å få klubben opp til Eliteserien på managerspillet «Football Manager» raskest mulig. Hovedtrener Eirik Kjønø er selv i gang…

– Det går dessverre ikke så bra foreløpig. Geirald (Meyer) har tvunget igjennom en overgang fra klubben, og jeg ble nødt til å selge Ali (Iqbal) også. I tillegg røyk vi på hodet ut mot Skeid i cupen. Det hadde aldri skjedd på ekte, sukker Eirik Kjønø.

Grorud ILs hovedtrener sitter for tiden hjemme i koronakarantene og har slengt seg på klubbens nye konkurranse om hvem som kan få Grorud IL opp til Eliteserien raskest på managerspillet «Football Manager 2020» (FM).

– FM er jo det eneste stedet jeg får trent Grorud i disse dager. Et naturlig valg å bli med på denne konkurransen. Så får vi håpe jeg gjør det bra. Hvis det sitter mange andre der ute som klarer å få Grorud opp til Eliteserien før meg, må jeg kanskje frykte for jobben min, ler Kjønø.

Må tenke nytt

«Football Manager» er verdens mest populære manager-spill, og har lenket mange fotballinteresserte mennesker til dataen gjennom flere tiår. Også profesjonelle klubber og trenere har brukt dataene i spillet i sitt arbeid.

– Det er fullt mulig å lære ting i spillet. Jeg har akkurat startet og forsøker å sette meg inn i det, men FM har jo en veldig god oversikt over spillere og talenter. Det er et godt gjennomført og realistisk spill som jeg kanskje kan plukke med meg en ting eller to fra, sier Eirik Kjønø.

Selv har han noe erfaring med tidligere versjoner av FM.

– Ja, jeg var rå på Championship Manager 01/02 og har også spilt andre versjoner av FM, men FM2020 er helt nytt for meg. All den tid jeg har jobba i Grorud har jeg ikke hatt tid til spill.

– Du har ikke funnet en ordentlig taktikk ennå?

– Nei, jeg sliter litt der. Taktikken vi kjører til vanlig ser ut til å være for komplisert for spillet. Vi får finne på noe nytt før styret kartlegger andre trenere, ler Kjønø.

Vinn sesongkort

Førstemann til å lede Grorud IL opp til Eliteserien på FM får et sesongkort til Grorud ILs hjemmekamper i 2020-sesongen. I tillegg har klubben fine premier til de tre neste på lista. For å være med i konkurransen må du sende screenshot av resultatet ditt til post@grorud-il.no.

– Jeg har fremdeles litt jobb å gjøre på ordentlig med spillerne, men ja, jeg skal forsøke å spille Grorud til Eliteserien og etter hvert Europa. Det burde ikke være noe problem med den talentfulle stallen. Og så skal jeg kjefte på Geirald neste gang jeg ser ham. Tenk å tvinge fram en overgang bort fra Grorud, avslutter Eirik Kjønø…